Swamp Walk in de Everglades

Waad door het wereldberoemde moeras langs alligators en meer dieren

De Swamp Walk is een beroemde en beruchte wandeltocht door het water van Everglades National Park. Dit gebeurt onder leiding van een ervaren parkwachter. Op zoek naar een wonderlijk dier: de Amerikaanse alligator. Het is een van de gaafste excursies die je in dit deel van Florida kunt doen.

Deze excursie is de ideale manier om het gebied op een andere manier te zien. Je gaat met een klein groepje. Een wonderlijke wandeling, die best wel een beetje spannend is.

Hoe ziet de Swamp Walk excursie er uit?

Je krijgt een stok om je vast te houden. Maar ook om eventueel een alligator op zijn neus te slaan als hij te dichtbij komt. Echt waar. Maar, deze dieren gaan liever een confrontatie uit de weg dan dat ze een groep zullen aanvallen.

Tijdens mijn excursie was er eentje die we zagen liggen op zo’n vijf meter afstand. De alligator was denk ik zo’n 1,5 meter groot. De gids liep in de richting van het dier, dat zich snel uit de voeten maakte. Eerlijk is eerlijk, ik was wel onder de indruk. Zo erg zelfs dat ik geen foto’s maakte.

Hou er rekening mee dat je in zo’n 20 tot 40 cm diep water loopt. Dat erg troebel is, waardoor je verder weinig kunt zien. Maar dat maakt het ook wel wat angstiger. 

Een wandeling door de Everglades. ©Corno van den Berg

Het water is opmerkelijk warm en de gids legt onderweg van alles uit over the Glades. Over de vele dieren die hier leven, de planten, het klimaat, enzovoort. Dit is een unieke, maar vooral intrigerende excursie.

Hoe regel ik de Swamp Walk in de Everglades?

Informatie is verkrijgbaar in de diverse bezoekerscentra. Daar moet je je ook inschrijven. Al is het slim om alvast vooraf telefonisch je reservering te maken. zodat je verzekerd bent van een plek. 

Neem tijdens de excursie wel extra schoenen mee. Want je wordt nat, het is modderig en het riekt wel een beetje. Een beetje veel. Een plastic tas is dus ook handig.

Meer informatie: BigCypressInstitute

Beste tijd voor de Everglades

De Everglades kent grofweg twee seizoenen: het droge toeristenseizoen (november tot en met mei) en het seizoen van de muggen en zandvlooien (juni tot en met oktober). Het droge toeristenseizoen betekent ook dat het druk kan zijn. Met name excursies kunnen al snel volgeboekt zijn. Hieronder een aantal handige tips om je bezoek te plannen. Let op: boek je excursie alvast online, dan weet je zeker dat je mee kunt.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen