Waarom moet ik hier heen?

Top of the Rock is het beroemde uitkijkpunt op Rockefeller Center in het hart van de stad. Vanaf 259 meter hoogte kijk je uit over New York. Volgens velen heb je hier het beste uitzicht over de stad, omdat je ook de beroemde Empire State Building kunt zien.

Top of the Rock op Rockefeller Plaza behoort tot de beste uitkijkpunten van New York. Vanaf het uitkijkplatform zie je de stad. En dat is op elk moment van de dag imposant. Ook in de avond als de beroemde lichtjes van New York te zien zijn.

De beste uitkijkpunten van New York:

Je hebt in New York diverse mogelijkheden om over de stad uit te kijken. Twee populaire zijn Top of the Rock op Rockefeller Plaza en de Empire State Building. Bij de laatste heb je het voordeel dat je ook de Empire State ziet met zijn unieke architectuur. Al is er sinds kort een nieuwe bij: The Edge.

De beste tijd is aan het einde van de dag, maar hou er rekening mee dat je niet alleen bent. Op welk tijdstip je ook komt, je hebt sowieso een heerlijk uitzicht over New York.

Meer informatie: www.rockefellercenter.com

 

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. De stad heeft verschillende karakteristieke wijken met talloze bezienswaardigheden, leuke activiteiten, winkelstraten, barretjes en restaurants. Met het openbaar vervoer kun je relatief snel door de stad gaan maar een route plannen is handig. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken.

Let op!
New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.