Top of the Rock

Verreweg het beste uitkijkpunt van New York

Top of the Rock op Rockefeller Plaza behoort tot de beste uitkijkpunten van New York. Vanaf het uitkijkplatform zie je de stad. En dat is op elk moment van de dag imposant. Ook in de avond als de beroemde lichtjes van New York te zien zijn.

Dit beroemde uitkijkpunt op Rockefeller Center ligt in het hart van de stad. Vanaf 259 meter hoogte kijk je uit over New York. Volgens velen heb je hier het beste uitzicht over de stad, omdat je ook de beroemde Empire State Building kunt zien.

De beste uitkijkpunten van New York:

Je hebt in New York diverse mogelijkheden om over de stad uit te kijken. Twee populaire zijn Top of the Rock op Rockefeller Plaza en de Empire State Building. Bij de laatste heb je het voordeel dat je ook de Empire State ziet met zijn unieke architectuur. Al is er sinds kort een nieuwe bij: The Edge.

Beste tijd voor Top of the Rock

De beste tijd is aan het einde van de dag, maar hou er rekening mee dat je niet alleen bent. Op welk tijdstip je ook komt, je hebt sowieso een heerlijk uitzicht over New York.

Meer informatie: www.rockefellercenter.com

Tips om New York te bezoeken

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. De stad heeft verschillende karakteristieke wijken met talloze bezienswaardigheden, leuke activiteiten, winkelstraten, barretjes en restaurants. Met het openbaar vervoer kun je relatief snel door de stad gaan maar een route plannen is handig. Je hoeft misschien niet alles te zien, het ‘vangen’ van de sfeer is wel het belangrijkste. Wat goed kan op een stedentrip. En New York is typisch een stad waar je vaker kunt terugkomen zonder dat het gaat vervelen.

Beste tijd voor New York

New York kan het gehele jaar worden bezocht, al kan het in de winter vriezen. Maar er is ook kans dat er sneeuw ligt wat de stad een bijzondere sfeer geeft. In de zomer kan het behoorlijk heet worden.

Het late voorjaar en het najaar zijn het populairst. En uiteraard de periode rondom Kerstmis; New York is dan feestelijk aangekleed.

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen