Waarom moet ik hier heen?

De Drakensbergen zijn een ruig, maar ideaal wandelgebied. Of om met de auto te verkennen. Deze bergketen reikt tot maar liefst 3.482 meter hoogte. Onderweg kun je ook nog talloze dieren tegen komen.

De Drakensbergen behoren tot de mooiste gebergtes van Afrika. Dit gebergte heette in de taal van de hier levende Zoeloes uKhahlamba, wat staat voor ‘barrière van speren’. Het is een mooie omschrijving voor een ruig gebied, dat in het oosten van Zuid-Afrika ligt.

De Drakensbergen vormen het woeste deel van Zuid-Afrika. En volgens velen ook het mooiste. Dit gebergte ligt op de grens met Lesotho, een klein deel ligt in dit ministaatje. Het gebergte staat op de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO.

Wandelen is eigenlijk verplicht hier. Ook autorijden door de bergen hier is machtig mooi. Daarnaast kun je met een helikopter over de Drakensbergen vliegen. Waardoor je pas echt ziet hoe groots dit gebied is.

Drakensbergen, Zuid-Afrika.
Zo mooi zijn de Drakensbergen in Zuid-Afrika.Photomaniac54

Wandelen in de Drakensbergen

Het is een ideale plek om te wandelen. Tot de meest populaire wandelingen behoort ‘World’s View’. Deze is 7 km lang en biedt een heerlijk uitzicht over het landschap. De wandeling ‘Berg View’ is 5 km lang en biedt het mooiste uitzicht over de bergketen. ‘Bannerman Hut’ is een beroemde, maar lange hike vanuit Giant’s Camp. Je kunt overnachten in de hut, al moet je dit wel vooraf boeken.

Corno’s reistips:

Je reis naar en door Zuid-Afrika kun je zelf regelen of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Ook interessant zijn ‘Champagne Pools’ (4 km), waar je kunt zwemmen in een natural pool. ‘Centenary Hut’ is maar liefst 10 kilometer wandeling langs een grot. Op de meeste trails kun je veel wilde dieren zien.

Bekijk in deze video hoe mooi de Drakensbergen zijn:

Beste video Drakensbergen

De dieren van de Drakensbergen:

Hier regeert nog de natuur, waardoor je hier dieren tegen komt. Waaronder diverse soorten roofdieren
als luipaard, serval, aardwolf, caracal en jakhals. Al heb je meer kans op antilopen zoals eland, bosbok, oribi, duiker en klipspringer. Maar denk ook aan zebra’s, struisvogels en veel meer. Zoals de lammergier, de grootste gieren soort op aarde.

Sentinel Peak, Drakensbergen.
Sentinel Peak, Drakensbergen. PhilippN

Bezienswaardigheden Drakensbergen

Thabana Ntlenyana

De hoogste piek is Thabana Ntlenyana (3.482 meter) en deze piek kun je beklimmen.

Giant’s Castle

Eigenlijk is Giant’s Castle (3.315 meter) het absolute hoogtepunt. Het is onderdeel van Giant’s Castle Nature Reserve, waar je talloze wandelingen kunt maken. Deze staan goed aangegeven.

Grensweg met Lesotho

Je kunt vanuit Zuid-Afrika naar Lesotho rijden. De weg is machtig mooi en een hele belevenis. Ga vroeg in de ochtend op pad, dan is het licht het mooist. Daarnaast heb je dan een aardige kans om dieren tegen te komen.

Meer informatie: drakensberg.org/

Gebergte