Waarom moet ik hier heen?

De Drakensbergen zijn een ruig, maar ideaal wandelgebied. Deze bergketen reikt tot maar liefst 3.482 meter hoogte. Onderweg kun je ook nog talloze dieren tegen komen.

Afrikaans: Drakensberge, Engels: Drakensberg

Mooi licht in de Drakensbergen.

Dit gebergte heette in de taal van de hier levende Zoeloes uKhahlamba, wat staat voor ‘barrière van speren’. Het is een mooie omschrijving voor een ruig gebied, dat in het oosten van Zuid-Afrika ligt.

Sentinel Peak, Drakensbergen.
Sentinel Peak, Drakensbergen. PhilippN

De Drakensbergen vormen het woeste deel van Zuid-Afrika. En volgens velen ook het mooiste. Dit gebergte op de grens met Lesotho (een klein deel ligt in dit ministaatje) staat op de lijst van UNESCO als Werelderfgoed.

Het is een ideale plek om te wandelen of dieren te zoeken. Waaronder diverse soorten antilopen, zebra’s, struisvogels en veel meer. Kijk maar naar de beelden, dan raak je vanzelf overtuigd.

Beste video Drakensbergen

De hoogste piek is Thabana Ntlenyana (3.482 meter), maar eigenlijk is Giant’s Castle (3.315 meter) het absolute hoogtepunt. Ook het autorijden hier is een machtig mooi.

Meer informatie: drakensberg.org.za

Corno’s reistips:

Je reis naar en door Zuid-Afrika kun je zelf regelen of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.