blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Drakensbergen

Ruige bergketen in Zuid-Afrika en Lesotho

De Drakensbergen in Zuid-Afrika behoren tot de mooiste gebergtes van Afrika. Dit gebergte heette in de taal van de hier levende Zoeloes uKhahlamba, wat staat voor barrière van speren. Het is een mooie omschrijving voor een ruig gebied, dat in het oosten van Zuid-Afrika ligt. 

De beroemde Drakensbergen zijn een ruig, maar ideaal wandelgebied. Het is ook een ideaal gebied om met de auto te verkennen. Deze bergketen reikt tot maar liefst 3.482 meter hoogte. Onderweg kun je ook nog talloze dieren tegen komen.

Dit gebergte is het meest woeste deel van Zuid-Afrika. En volgens velen ook het mooiste. Dit gebergte ligt op de grens met Lesotho, een klein deel ligt in dit ministaatje. Het gebergte staat op de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO.

Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van de Drakensbergen. Met ook tips voor leuke excursies om te doen. Wandelen is eigenlijk verplicht hier. Ook autorijden door de bergen hier is machtig mooi. Daarnaast kun je met een helikopter over de Drakensbergen vliegen. Waardoor je pas echt ziet hoe groots dit gebied is. 

Thabana Ntlenyana

De hoogste piek is Thabana Ntlenyana (3.482 meter) en deze piek kun je beklimmen. Het is geen extreem zware beklimming, maar je moet wel fit zijn.

Giant’s Castle

Eigenlijk is Giant’s Castle (een bergtop van 3.315 meter) het absolute hoogtepunt. Het is onderdeel van Giant’s Castle Nature Reserve, waar je talloze wandelingen kunt maken. Deze staan goed aangegeven. Dit is eigenlijk wel een must als je hier bent. Dus trek de wandelschoenen aan en ga op pad. En je zult verbaasd staan over de vele uitkijkpunten onderweg.

Sanipas: Grensweg met Lesotho

Je kunt vanuit Zuid-Afrika naar Lesotho rijden. Deze weg heet de Sanipas en is machtig mooi. Auto rijden hier is een hele belevenis. Ga vroeg in de ochtend op pad, dan is het licht het mooist. Daarnaast heb je dan een aardige kans om dieren tegen te komen.

Wandelen in de Drakensbergen.

Wandelen in de Drakensbergen

De Drakensbergen is een ideale plek om te wandelen. Tot de meest populaire wandelingen behoort World’s View. Deze is 7 km lang en biedt een heerlijk uitzicht over het landschap. De wandeling Berg View is 5 km lang en biedt het mooiste uitzicht over de bergketen. ‘Bannerman Hut’ is een beroemde, maar lange hike vanuit Giant’s Camp. Je kunt overnachten in de hut, al moet je dit wel vooraf boeken. 

Ook interessant zijn Champagne Pools (4 km), waar je kunt zwemmen in een natural pool. Centenary Hut is maar liefst 10 kilometer wandeling langs een grot. Op de meeste wandelroutes kun je met wat geluk wilde dieren zien. 

De dieren van de Drakensbergen:

Vale gieren in de Drakensbergen.

Hier regeert nog de natuur, waardoor je hier dieren tegen komt. Waaronder diverse soorten roofdieren als luipaard, serval, aardwolf, caracal en jakhals. Al heb je meer kans op antilopen zoals eland, bosbok, oribi, duiker en klipspringer. Maar denk ook aan zebra’s, struisvogels en veel meer. Zoals de lammergier, de grootste soort gier op aarde. En de vale gier leeft hier ook.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Zuid-Afrika

Lees mijn Tips

alle 34 artikelen over Zuid-Afrika

Bekijk alle artikelen