blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Hoogste bungeejump ter wereld: Bloukransbrug

De Bloukransbrug in Zuid-Afrika is maar liefst 216 meter hoog

De hoogste bungeejump ter wereld is de Bloukransbrug in Zuid-Afrika. Je valt hier in een gat van maar liefst 216 meter diep. Het is dan ook alleen weggelegd voor echte durfals. Dit zijn de beste tips voor de bungeejump in Bloukransbrug.

De Bloukransbrug in Zuid-Afrika is wereldberoemd. Niet als brug, maar wel als de plek waar je de hoogste bungeejump ter wereld kunt maken. En eerlijk is eerlijk, het is een groot gapend gat waar je in moet springen. Adrenaline is verzekerd.

Waarbij je nog weleens ziet dat mensen wel het platform op klimmen, maar er niet af durven te springen. En ze dus weer terug moeten. Vaak tot grote hilariteit van hun vrienden. Maar er zijn ook tientallen die hier zonder angst van het platform af springen.

Het lijkt een simpele brug over een kloof, ergens langs de beroemde tuinroute van Zuid-Afrika. Totdat je het gebouw ziet in het midden van de brug. Met het woord bungeejump er op. Dan kijk je automatisch even de diepte in. En daarna kun je kiezen. Je rijdt door. Of niet dus…

Bloukrans brug in Zuid-Afrika.

Hoe ziet deze excursie er uit?

Wie deze letterlijke sprong in het diepe aandurft krijgt een harnas om voeten en middel. En daarna is het eigenlijk aan jou. Je staat op de rand van het platform en je hoeft alleen maar te springen. Of meer te duiken eigenlijk. Zo simpel als het klinkt, zo lastig is het voor velen op de Bloukransbrug. 

Je kunt een GoPro meenemen, maar deze moet wel vast zitten op je lijf. Je kunt er ook een ter plekke huren, waarna de beelden worden toegestuurd.

Het is trouwens ook de moeite waard om even te kijken naar de waaghalzen. Let op de gezichtsuitdrukking bij veel mensen. Daarnaast hoor je genoeg kreten; van angst en van vreugde.

Overnachten in de omgeving

Deze burg ligt langs de heerlijke Garden Route, en bijvoorbeeld in de buurt van het Garden Route National Park en het formosa Nature Reserve. De brug ligt op zo'n 200 kilometer van de grote stad Port Elizabeth. Het is handig om in de buurt te overnachten, aangezien dit een fraaie omgeving is met veel natuur. Je vindt er diverse kleinschalige hotels en hostels, maar ook vakantiewoningen en handige appartementen. 

Hoe kom ik hier?

Bloukrans ligt op zo’n 40 km van het gezellige Plettenberg Bay. En is via de snelweg eenvoudig te bereiken. Het is wel zinvol om vooraf te boeken, zeker in het hoogseizoen. En je hebt dan een stok achter de deur.

Meer informatie: www.faceadrenalin.com

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Zuid-Afrika

Lees mijn Tips

alle 36 artikelen over Zuid-Afrika

Bekijk alle artikelen