Waarom moet ik dit doen?

De Bloukransbrug in Zuid-Afrika is wereldberoemd. Niet als brug, maar wel als de plek waar je de hoogste bungeejump ter wereld kunt maken. En eerlijk is eerlijk, het is een groot gapend gat waar je in moet springen. Adrenaline verzekerd.

De hoogste bungeejump ter wereld is de Bloukransbrug in Zuid-Afrika. Je valt hier in een gat van maar liefst 216 meter diep. Het is dan ook alleen weggelegd voor echte durfals.

Waarbij je nog weleens ziet dat mensen wel het platform op klimmen, maar er niet af durven te springen. En ze dus weer terug moeten. Vaak tot grote hilariteit van hun vrienden. Maar er zijn ook tientallen die hier zonder angst van het platform af springen.

Het lijkt een simpele brug over een kloof, ergens langs de beroemde tuinroute van Zuid-Afrika. Totdat je het gebouw ziet in het midden van de brug. Met het woord bungeejump er op. Dan kijk je automatisch even de diepte in. En daarna kun je kiezen. Je rijdt door. Of niet dus…

Bloukransbrug in Zuid-Afrika.
De Bloukransbrug in Zuid-Afrika.

Hoe ziet deze excursie er uit?

Wie deze letterlijke sprong in het diepe aandurft krijgt een harnas om voeten en middel. En daarna is het eigenlijk aan jou. Je staat op de rand van het platform en je hoeft alleen maar te springen. Of meer te duiken eigenlijk. Zo simpel als het klinkt, zo lastig is het voor velen op de Bloukransbrug.

Je kunt een GoPro meenemen, maar deze moet wel vast zitten op je lijf. Je kunt er ook een ter plekke huren, waarna de beelden worden toegestuurd.

Het is trouwens ook de moeite waard om even te kijken naar de waaghalzen. Let op de gezichtsuitdrukking bij veel mensen. Daarnaast hoor je genoeg kreten; van angst en van vreugde.

Hoe kom ik hier?

Bloukrans ligt op zo’n 40 km van Plettenberg Bay. En is via de snelweg eenvoudig te bereiken. het is wel zinvol om vooraf te boeken, zeker in het hoogseizoen. En je hebt dan een stok achter de deur.

Corno’s reistips:

Je reis naar en door Zuid-Afrika kun je zelf regelen of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Meer informatie: www.faceadrenalin.com