Boot tocht Iguazu Falls

De beste manier om Iguazu van dichtbij te beleven.

Een van de beste excursies is Iguazu Falls bezoeken per boot. De watervallen zien vanaf het wateroppervlak is bijzonder. En veel imposanter dan vanaf de zijkant.

Al is dit door de sterke stroming soms een uitdaging voor de kapitein. Hoe dan ook, deze boottocht is een belevenis. En populair, zorg dus dat je op tijd bent met het boeken van de boottocht naar Iguazu Falls.

Deze excursie is voor adrenalinejunkies. Met een boot kun je extreem dichtbij de onderkant van de watervallen komen. De door het opspattende water ontstane nevel zorgt voor een intense beleving en ja, je krijgt een nat pak.

Hoe ziet de excursie er uit?

In een rustig deel van de rivier krijg je een zwemvest en uitleg over de boottocht. De gids legt uit wat je allemaal kunt zien. De boot is gemaakt van hard plastic en is zeer wendbaar. De kapitein stuurt vol tegen de stroming in. Langzaam kom je dichterbij. Heel dichtbij. Totdat je wordt gekleineerd door het water. En je letterlijk het gedonder en geraas hoort. Een bijzondere belevenis, dat is zeker.

Het is zinvol om een regenjas of plastic beschermhoes mee te nemen, omdat de kans groot is dat je nat wordt. Kletsnat zelfs van de mist die ontstaat door al het natuurgeweld. Tijdens de boottocht moet je goed vast houden aan de reling. Langzaam maar zeker kom je dichter bij het watergeweld. Je voelt het water op je. Een heerlijke belevenis.

Boot excursie boeken in Iguazu Falls.

Combinatie met andere excursies

Deze boottocht naar de Iguazu watervallen kan bijvoorbeeld ook gecombineerd worden met een jungletrekking. Zo leer je het gebied goed kennen, met name het regenwoud dat er om heen ligt. En zie je ook hoe divers dit gebied is. De boot is wel de beste manier om Iguazu Falls te voelen; in al je poriën. Je zult er van genieten.