Zie Iguazu Falls vanuit Brazilië én Argentinië

De beste manier om Iguazu Falls te beleven

De watervallen van Iguazu Falls moet je zowel vanuit de kant van Brazilië als vanuit Argentinië zien. En dat kan eenvoudig in één dag, zodat je deze imposante watervallen op hun best kunt bezoeken. De dag wordt dan waarschijnlijk een van de hoogtepunten van je reis.

Welk land eerst?

Je combineert op één dag dan de thrills in Argentinië en kunt bijzondere overzicht foto’s maken in Brazilië. Ik begon in Argentinië, met name om de vele andere toeristen voor te zijn op de diverse uitkijkpunten.

Iguazu Falls in het Argentijnse deel.

Tussen veel watervallen zie je de ontelbare kleine eilandjes liggen. Let ook op de oude brug die nog in het water ligt. Het zijn de overblijfselen van een grote overstroming. De wandeling over het water aan de Argentijnse kant met als toetje de rand van de waterval is uniek en ook wel confronterend. Het is geen plek voor angst.

In de middag kun je dan op je gemak naar de Braziliaanse kant gaan. En van een afstand nog eens goed kijken naar al het natuurgeweld. Zodat je een mooi overzicht krijgt van al het water. Hier lopen geregeld neusberen dus kijk goed om je heen.

De grensformaliteiten in beide landen zijn beperkt, je krijgt (voor een klein bedrag) een visum voor een dag. Logischerwijs moet je wel weer terug op dezelfde dag. Maar dat is geen probleem. Zelfs niet als het erg druk is. Al is het wel slim om weekenden en schoolvakanties te vermijden.