Waarom moet ik hier heen?

Sydney is ideaal als startpunt voor je rondreis door Australië. En je moet natuurlijk het wereldberoemde Opera House bezoeken. Van dichtbij, maar ook vanaf een afstandje, met uitzicht op de haven. Al snel zul je meegaan in de rustige levensstandaard van de Australiërs.

Een paar dagen Sydney om te acclimatiseren na een lange vlucht is heerlijk. Maar ook zeker de moeite waard. Je ziet al snel hoe de ‘Aussies’ hier leven. Sydney is de grootste en oudste stad in Australië, maar niet de hoofdstad. Dat is Perth.

Corno’s reistips:

Als je door Australië wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Beste video Sydney

Sydney is tevens de eerste wereldstad waar het nieuwe jaar wordt gevierd. En ook traditioneel gaat dit met opzwepende muziek. Wie zijn Oud & Nieuw eens aan de andere kant van de wereld wil vieren: op 31 december doen ze het weer. En het is echt wel een bijzonder feest. Nieuwjaar vieren aan de andere kant van de wereld; wie wil het niet?