Zie de migratie van reuzenkrabben

Honderdduizenden reuzenkrabben wandelen jaarlijks naar Melbourne

Weleens van de migratie van reuzenkrabben gehoord? Deze massale trek van de immens grote dieren gebeurt jaarlijks in Australië. Voor de kust van Melbourne in Port Philip Bay is jaarlijks iets bijzonders te zien. Honderdduizenden Tasmaanse reuzenkrabben trekken jaarlijks langs de Australische kust om te vervellen.

Als duiker kun je dit voor de kust van Melbourne meemaken. Een beetje goed plannen is wel handig, maar dan kun je een unieke migratie van dieren meemaken. Die pas recent is ontdekt.

Deze jaarlijkse migratie is pas recent door wetenschappers ontdekt. Al blijkt het een jaarlijks terugkerend fenomeen te zijn in de Australische wateren. Honderdduizenden reuzenkrabben die een nieuw pantser krijgen en daarvoor de veiligheid van de kust en elkaar op zoeken.

De ongekend grote reuzenkrabben

De giant spider crab kan wel 13 kilogram zwaar worden. Terwijl hun rugschild een breedte van 46 centimeter kan bereiken. Duikers kunnen deze massale migratie meemaken. Het is meer dan indrukwekkend. En zo’n krioelende menigte is ook wel wat eng toch? Zou jij het water in gaan?

Bekijk de video van de migratie van reuzenkrabben:

alle 22 artikelen over Australië

Bekijk alle artikelen