Excursie naar Flying Doctors

Unieke hulporganisatie in de Outback van Australië

The Flying doctors zijn bekend in Australië. En je kunt deze bijzondere hulporganisatie bezoeken. En alles leren over hoe ze met kleine vliegtuigjes hulp geven aan mensen die het nodig hebben. Ook hoor je over de vele heldendaden die ze hebben verricht. En je kunt ze financieel steunen natuurlijk.

De officiële naam is Royal Flying Doctor Service. Ze werden wereldberoemd door de televisieserie die toepasselijk Flying Doctors heette. Deze hulporganisatie is nog steeds actief in Australië. In Alice Springs, dat voor velen het vertrekpunt is naar Uluru, kun je hun uitvalsbasis bezoeken.

Bezoekerscentrum van The Flying Doctors

Veel mensen willen iets leren  over een van de meeste beroemde hulpdiensten op aarde. Dat kan als je naar Alice Springs reistin het hart van de Outback.

Bij de Flying Doctors vind je een bezoekerscentrum waar je hun rijke geschiedenis kunt ontdekken, maar ook de vele uitdagingen die deze organisatie op haar pad ontmoet. 

Er zijn interactieve rondleidingen en een Flight Simulator, zodat je kunt beleven wat het is om ergens in de woestijn te moeten landen in een noodsituatie. En dat is heftiger dan je denkt. Maar ook erg leuk, probeer het maar.

Meer informatie: www.flyingdoctor.org.au

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Australië

Lees mijn Tips

alle 22 artikelen over Australië

Bekijk alle artikelen