Kangaroo Island Wilderness Trail

De mooiste wandelroute van Australië?

De Kangaroo Island Wilderness Trail is een meerdaagse trektocht van maar liefst 61 kilometer door ongerepte natuur op Kangaroo Island. Je wandelt door bossen en langs hoge kliffen. Waarbij je wordt vergezeld door kangoeroes. En tal van andere dieren. Je kunt delen van de wandelroute lopen, maar ook de gehele route.

De wandelroute is een must voor wandelaars en liefhebbers van de natuur. Wie Kangaroo Island optimaal wil beleven moet in ieder geval een deel van dit wandelpad volgen.


Ik was verbaasd over de rijkdom aan dieren op dit eiland. Waardoor ik eigenlijk niet wilde stoppen. Ook al was ik ietwat vermoeid. Deze wandeling laat zien hoe ruig het zuiden van Australië is.

De wandeling kan het gehele jaar gelopen worden; op eigen initiatief of met een lokale gids. De route beslaat het zuidwesten van het eiland. Onder meer loop je door het beroemde Flinders Chase National Park, Kelly Hill Conservation Park en het Cape Bouguer Wilderness Protection Area.

Wandelroute langs veel bezienswaardigheden:

Wie de wandelroute volgt komt vanzelf de vele attracties tegen. Zoal Remarkable Rocks, Admirals Arch, Weirs Cove, Hanson Bay en de Kelly Hill Caves. Maar je loopt ook langs minder bekende plekken. Met diverse vergezichten, fraaie uitkijkpunten en meer. Er is genoeg te zien dus. Waarbij je het beste vroeg in de ochtend op pad kunt gaan. Zodat je veel dieren zult ontmoeten die op pad zijn om voedsel te zoeken.

Langs de route liggen 4 kampeerplekken waar je kunt overnachten. Om vervuiling te voorkomen, is er wel een limiet gesteld aan het aantal wandelaars dat wordt toegelaten. Reserveren (online) is dus nodig om teleurstelling te voorkomen.

Beste tijd voor Kangaroo Island Wilderness Trail

De wandeling kan het gehele jaar gelopen worden. Dit kan op eigen initiatief of met een lokale gids. Vraag ter plekke naar de omstandigheden en de weersverwachting. Zodat je optimaal kunt genieten tijdens jouw reis.

alle 22 artikelen over Australië

Bekijk alle artikelen