Doorzichtige kerk bij Borgloon in België: 10 Tips - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Doorzichtige kerk bij Borgloon

Uniek kunstwerk van staal, dat lijkt te spelen met het licht

Bij Borgloon in België staat een doorzichtige kerk. Daarmee is het één van de meest bijzondere kerken ter wereld. Het lijkt op een optische illusie van een traditionele parochiekerk, maar het is een uniek kunstobject.

Een doorzichtige kerk, je moet er maar op komen. De maker van deze bijzondere kerk in België is Gijs Van Vaerenbergh. Langs een fietsroute in het dorpje Borgloon heeft hij in 2011 deze constructie van 30 ton staal en 2000 kolommen gebouwd. 

Je ziet overduidelijke contouren van een kerk. Maar je kijkt er ook doorheen. Waardoor het een optische illusie lijkt. Maar het is een zeer slim kunstwerk, dat middenin de natuur staat. En waar je grait naar toe kunt om er van te genieten.

Kerk bij Borgloon ©Jacqueline Maschino

Alles staat op een fundament van gewapend beton. Het kunstwerk is Reading between the lines gedoopt. De reden daarvan is simpel, het is prachtig om te zien hoe het licht door het gebouw heen valt. Met name bij een zonsondergang krijg je bijzondere effecten.

©Jacqueline Maschino

Hoe kom ik er?

Het kunstwerk is te zien in het Belgische Borgloon, ter hoogte van Maastricht. Met name als de zon schijnt is het prachtig.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor België

Lees mijn Tips

alle 16 artikelen over België

Bekijk alle artikelen