Waarom moet ik hier heen?

Slapen in een boomtent die lijkt op een regendruppel. Het kan middenin de natuur. Via een ladder klim je naar binnen waar een bed op je wacht. En je kunt heerlijk ontbijten in alle rust.

Een boomtent die hangt aan de zijkant van een boom. In de vorm van een regendruppel. En jij kunt er in overnachten in Borgloon in België. Deze wonderlijke hangtenten hangen langs de dreef naar het kasteel van Hex. Het is een bijzondere plek om te slapen in de natuur.

Gemaakt voor ander doel

De tenten hebben de vorm van een traan en zouden in eerste instantie tijdelijk worden opgehangen. Daarnaast hadden ze in feite een heel ander doel. Hij wilde milieuactivisten steunen die niet wilden dat bomen werden geveld. Dus werden de boomtenten er aan vastgemaakt, zodat de activisten konden overnachten. En de boom dus niet zomaar om kon worden gehakt.

De tenten zijn gemaakt door kunstenaar Dré Wapenaar, een Nederlander die graag architectuur en beeldhouwkunst combineert.

De laan met boomtenten in Borgloon.
De laan met boomtenten in Borgloon. Kristof Vrankcen / Z33

Hoe ziet zo’n boomtent er uit?

Elke tent heeft een bed, een bankje, opslagruimte en meerdere ramen om naar buiten te kunnen kijken. En natuurlijk een ladder om in en uit te kunnen klimmen. In de buurt is een washok met toilet en barbecue. Dit is ontworpen door Adrie van Bommel, ook een Nederlander. Hij nam de fruitkisten die je hier vaak ziet als basis voor zijn ontwerp.

Je kunt in een boomtent met twee volwassenen en twee (kleine) kinderen onder de 12 jaar kamperen. Overnachten kan van 1 april tot en met 30 september.

Slapen in een boomtent in Borgloon.
Slapen in een boomtent in Borgloon. Kristof Vrancken

Locatie

De boomtenten hagen bij Borgloon aan de Dreef naar het kasteel van Hex. Dit is een zijstraatje van de Alfonsstraat in Bommershoven. Let op: er is beperkte parkeergelegenheid.

Borgloon ligt ter hoogte van Maastricht. Vanuit Maastricht is het ongeveer 45 minuten rijden. Met het openbaar vervoer is het lastiger te bereiken, aangezien je dan een behoorlijk stuk te voet moet afleggen.

Prijs en reserveren

De prijs valt erg mee. Voor een overnachting betaal je 70 euro voor 1 boomtent. Daarnaast kun je ontbijt bestellen voor 15 euro per persoon. Je kunt reserveren via email: toerisme@borgloon.be

Corno’s reistips:

België is een divers land. Je kunt het vrijwel het hele jaar bezoeken. En op een steenworp afstand. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Genoeg steden voor een leuke stedentrip. Hieronder een aantal handige tips om je trip naar België te regelen.