Neem een watervliegtuig in Vancouver

In en rond Vancouver is een watervliegtuig de beste manier om de ruigheid te zien

Het watervliegtuig wordt veel gebruikt op Vancouver Island. Meestal is de stad Vancouver de uitvalsbasis. Doordat deze vliegtuigen op het water kunnen landen kun je feitelijk overal heen langs de kust van Canada of zelfs die van de Verenigde Staten.

In dit deel van Canada worden deze vliegtuigen Float Planes genoemd. En excursies zie je overal als Float Planes Tours. Zoek dus voor deze namen zodat je dit avontuur kunt meemaken. Ik heb hier diverse tours met deze vliegtuigen gemaakt. En vond het geweldig. Het uitzicht, de belevenis, het is allemaal zeer gaaf. De beste tijd is als de zon onder gaat en het licht extreem zacht is. Dan heb je een prachtig uitzicht.

Floatplanes als taxi’s

Jij kunt deze taxi’s ook nemen om je bijvoorbeeld ergens op het eiland te laten brengen. Het vertrekpunt is de haven van Vancouver. En je kunt naar zo’n beetje elke plek op Vancouver (of daar net buiten) vliegen. Waardoor je ongekende mogelijkheden hebt.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

De beste excursies

Maar er zijn ook excursies waarbij je een rondvlucht maakt over allerlei toeristische attracties. Ook deze vertrekken veelal vanuit Vancouver. Vanuit de lucht kun je heel goed zien hoe het landschap door de eeuwen is ontstaan. Alsook hoe het er vroeger uit zag.

De piloot zal je veel informatie geven. Met als gevolg dat je ineens begrijpt hoe de walvissen de jaarlijkse trek onder nemen. Hoe de paaitrek van de zalmen werkt. Alsook hoe orka’s hun strooptochten opzetten. Het is niet alleen mooi, maar ook zeer leerzaam. En daarnaast intrigerend.
Meer informatie: www.harbourair.com

Overnachten in Vancouver

De stad en de omgeving zijn perfect voor meerdere dagen. Je kunt eenvoudig een kleine road trip maken met verschillende plekken om te slapen. Er zijn diverse hotels, hostels, campings en appartementen om te verblijven in de stad. Wees er wel op tijd bij, want dt gebied is erg populair, zeker in de weekenden en vakanties.
Bekijk de leukste accommodaties in de stad Vancouver

Meer artikelen over Vancouver