Waarom moet ik dit doen?

Vancouver is een ideale plek om in het watervliegtuig te stappen. In de haven kun je eenvoudig vertrekken voor een tocht over Vancouver Island, De Rocky Mountains of een enkele reis naar bijvoorbeeld Whistler. De beste tijd is als de zon onder gaat en het licht extreem zacht is. Dan heb je een prachtig uitzicht.

Een watervliegtuig: Taxi of excursie?

Het watervliegtuig wordt veel gebruikt op Vancouver Island. Meestal is de stad Vancouver de uitvalsbasis. Doordat deze vliegtuigen op het water kunnen landen kun je feitelijk overal heen langs de kust van Canada of zelfs die van de Verenigde Staten.

In dit deel van Canada worden deze vliegtuigen Float Planes genoemd. En excursies zie je overal als Float Planes Tours. Zoek dus voor deze namen zodat je dit avontuur kunt meemaken. Ik heb hier diverse tours met deze vliegtuigen gemaakt. En vond het geweldig. Het uitzicht, de belevenis, het is allemaal zeer gaaf.

Floatplanes als taxi’s:

Jij kunt deze taxi’s ook nemen om je bijvoorbeeld ergens op het eiland te laten brengen. Het vertrekpunt is de haven van Vancouver. En je kunt naar zo’n beetje elke plek op Vancouver (of daar net buiten) vliegen. Waardoor je ongekende mogelijkheden hebt.

Excursies:

Maar er zijn ook excursies waarbij je een rondvlucht maakt over allerlei toeristische attracties. Ook deze vertrekken veelal vanuit Vancouver. Vanuit de lucht kun je heel goed zien hoe het landschap door de eeuwen is ontstaan. Alsook hoe het er vroeger uit zag.

De piloot zal je veel informatie geven. Met als gevolg dat je ineens begrijpt hoe de walvissen de jaarlijkse trek onder nemen. Hoe de paaitrek van de zalmen werkt. Alsook hoe orka’s hun strooptochten opzetten. Het is niet alleen mooi, maar ook zeer leerzaam. En daarnaast intrigerend.

Meer informatie: www.harbourair.com

 

Corno’s reistips:

Wil jij Vancouver bezoeken? Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.

Let op!
Bij sommige activiteiten en bezienswaardigheden kan het druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

 

Watervliegtuig