Waarom moet ik hier heen?

Vancouver Aquarium behoort tot de beste aquaria ter wereld. Het is de beste manier om te zien hoeveel diersoorten er allemaal langs de kust van Canada leven. Ook is er veel info over de vele zalmen die jaarlijks de rivieren op trekken. Het aquarium speelt daarnaast een rol in het natuurbehoud van de rijkdom.

Vancouver Aquarium ligt in het hartje van de stad Vancouver in het westen van Canada. In dit immense aquarium zie je de ongekend vele diersoorten die leven in de koude waterden voor de kust van Canada. Zoals bijvoorbeeld bij het nabij gelegen Vancouver Island.

Naast de vele dieren vind je hier ook veel informatie over al het leven. Waardoor je meer en meer zult begrijpen waarom er hier zoveel dieren leven in het water. Zoals de bultrug, orka, zeeotter en veel dolfijnen.

Maar je zult vooral versteld staan over het aantal vissen dat hier in de zee leeft. Alsook kwallen, kreeften, alen en nog veel meer. Een dagje aquarium is zeer de moeite waard. Niet alleen bij op een regenachtige dag.

Hoe kom ik er?

Het aquarium is het gehele jaar geopend. Je vindt het Vancouver Aquarium in Stanley Park in Vancouver.

Meer informatie: www.vanaqua.org

Corno’s reistips:

Wil jij Vancouver bezoeken? Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.

Let op!
Bij sommige activiteiten en bezienswaardigheden kan het druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Aquarium