blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Vancouver

Een relaxte stad die ruim is opgezet

Vancouver is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het westen van Canada en Vancouver Island. Dit eiland kun je vanuit de stad zien liggen. Met een veerboot kun je eenvoudig de oversteek maken, ook met een auto of camper.

Het is absoluut geen straf om hier een aantal dagen te verblijven. De stad is super relaxt en perfect voor een beetje shoppen alsook lekker eten en drinken. Daarnaast kun je bij mooi weer genieten van het zonnetje, die hier in het voorjaar, de zomer en het najaar vaak te zien is. Dit zijn de attracties van deze stad. Zodat je je bezoek goed kunt voorbereiden.

Vancouver is vaak verkozen tot beste stad ter wereld om in te leven. De ruime opzet, vele parken en talloze uitgaansgelegenheden maken het tot een populaire stad om in te wonen alsook een goede plek voor toeristen. Dit zijn mijn tips voor de beste bezienswaardigheden in Vancouver.

Vancouver Lookout

De Vancouver Lookout is een uitkijkpunt in het Vancouver Harbour Centre. Vanaf een hoogte van bijna 150 meter kun je over de stad kijken. Je kunt 360 graden rond kijken. Maar wel vanachter glas. Het is vooral een populaire plek bij zonsondergang. 

Chinatown

De wijk Chinatown in Vancouver.

In Chinatown in Vancouver kun je lekker shoppen in Oosterse winkels en lekker eten in de vele restaurants. Ook zijn diverse parades, waaronder natuurlijk rond het Chinese nieuwjaar.

 Het hoogtepunt is de Dr Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden, een botanische tuin op basis van Feng Shui. De tuin stamt uit 1985 en is een bezoek zeker waard.

Capilano River Regional Park

De Capilano Suspension Bridge net buiten Vancouver.

Een populaire excursie is het Capilano River Regional Park, dat ten noorden van Vancouver ligt. De absolute trekpleister is Capilano Suspension Bridge. Dit is een hangbrug van 140 meter boven de Capilano River. Ook vind je hier een Cliff Walk, waarbij je langs de rotsen loopt met een fraai uitzicht. De Canyon Lights is een verlicht wandelpad dat in de winter een fraaie sfeer in de natuur creëert. 

Je moet een toegangsbewijs kopen voor dit gebied. Dit kan online, maar ook ter plekke. Daarin zit ook een ook free shuttle bus vanuit de stad naar het Capilano River Regional Park. Hou er rekening mee dat het hier druk kan worden in de weekenden en schoolvakanties. Het is sowieso slim om vroeg op pad te gaan. Hiermee ben je de meeste bezoekers voor.

Kitsilano Beach Park

Het Kitsilano Beach Park met Vanier Park in Vancouver.

Kitsilano Beach Park wordt door de bewoners vaak liefkozend Kits Beach genoemd. Het is zowel een strand als een zwembad. En je kunt hier allerlei sporten beoefenen in het nabijgelegen Vanier Park. Het is vooral populair bij jongeren. Je hebt hier een fraai zich op Vancouver en de omgeving. 

Stanley Park

Stanley Park is een groot stadspark. Het opende al in 1888 en is erg populair. Je kunt hier goed wandelen en tot rust komen. Het park eindigt aan de kust. Met een klein strand. Ook vind je hier de beroemde Cedar Tree, een boom van een paar eeuwen oud. En diverse totempalen van de originele bewoners.

Quarry Rock Lookout

De Quarry Rock Lookout is een relatief onbekend uitkijkpunt bij Vancouver. Het is vooral populair bij de lokale bevolking. Het is een uitkijkpunt in Mount Seymour Provincial Park, dat alleen te voet te bereiken is via een wandelpad. Het biedt een fraai uitzicht op de omliggende baai.

alle 51 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen