Waarom moet ik hier heen?

Wood Buffalo National Park is het grootste nationale park van Canada. Dit natuurgebied is opgericht voor de bosbizon, een ondersoort van de Amerikaanse bizon. Het dier is wat kleiner en houdt zich vooral in de bossen op.

Wood Buffalo National Park is niet erg bekend bij veel toeristen. Desondanks is dit het grootste nationaal park van Canada. En dat in een land waar opvallend veel natuur is beschermd. Een reis naar Wood Buffalo is een avontuur.

Het gebied bestaat voor een groot deel uit een grote zoetwaterdelta met veel verschillende diersoorten voor, waaronder de bedreigde bosbizon en de trompetkraanvogel. Veel bezoekers komen vooral om de bosbizon te zien. De bosbizon is meer behaard dan de amerikaanse bizon en heeft een opvallend hoge schouderbult. De dieren kunnen wel 1,90 meter hoog worden.

Werelds grootste Dark Sky Reserve

Ook vind je in het natuurgebied ’s werelds grootste Dark Sky Reserve. Oftewel er is hier op de meeste plekken geen lichtvervuiling van steden, huizen of wat dan ook. Hier leven echt opvallend weinig mensen. En dus meer dieren. Die je op elk moment van de dag kunt tegenkomen.

Hoe kom ik hier?

Het gebied ligt in het noorden van Alberta, rondom het immense Lake Athabasca. Het ligt op ongeveer acht uur rijden van Calgary en negen uur van Banff National Park.

Meer informatie: www.pc.gc.ca/

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Wandelen