Wood Buffalo National Park

Grootste nationale park van Canada met onder meer de unieke bosbizon

Wood Buffalo National Park is niet erg bekend bij veel toeristen. Desondanks is dit het grootste nationaal park van Canada. En dat in een land waar opvallend veel natuur is beschermd. Een reis naar Wood Buffalo is een avontuur. Dit zijn de bezienswaardigheden van Wood Buffalo National Park. Ook vind je hier informatie over excursies en tours. 


Het gebied bestaat voor een groot deel uit een grote zoetwaterdelta met veel verschillende diersoorten voor, waaronder de bedreigde bosbizon en de trompetkraanvogel. Veel bezoekers komen vooral om de bosbizon te zien. De bosbizon is meer behaard dan de Amerikaanse bizon en heeft een opvallend hoge schouderbult. De dieren kunnen wel 1,90 meter hoog worden.

Wood Buffalo National Park is het grootste nationale park van Canada. Dit natuurgebied is opgericht voor de bosbizon, een ondersoort van de Amerikaanse bizon. Het dier is wat kleiner en houdt zich vooral in de bossen op.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Werelds grootste Dark Sky Reserve

Ook vind je in het natuurgebied ’s werelds grootste Dark Sky Reserve. Oftewel er is hier op de meeste plekken geen lichtvervuiling van steden, huizen of wat dan ook. Hier leven echt opvallend weinig mensen. En dus meer dieren. Die je op elk moment van de dag kunt tegenkomen. Al zijn ze vaak wel wat schuchter.

Overnachten bij Wood Buffalo National Park

Dit immense gebied is niet erg populair. Je vindt er wel wat hotels, hostels, campings en appartementen, maar het aanbod is zeer beperkt. Het is dan ook aan te bevelen om vroegtijdig te bezoeken, zodat je er niet naast grijpt.
Bekijk de leukste accommodaties in de buurt

Hoe kom ik hier?

Het gebied ligt in het noorden van Alberta, rondom het immense Lake Athabasca. Het ligt op ongeveer acht uur rijden van Calgary en negen uur van Banff National Park.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Canada

Lees mijn Tips

alle 53 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen