Marble Caves

De mooiste grotten ter wereld

De Marble Caves zijn wonderlijke grotten in Chili. Ze liggen aan de rand van een meer in het ruige landschap van Patagonië. Deze opvallend blauwe gekleurde grotten kun je bezoeken. 

Diep in het Andes-gebergte ligt het gletsjermeer General Carrera Lake. Het wordt gedeeld door Chili en Argentinië. In het Chileense deel liggen de Cuevas de Mármol, oftewel The Marble Caves. Het is een plek die de laatste tijd door sociale media bekend is geworden. Waardoor de Marble Caves steeds populairder worden. 

Marble Caves, oftewel 'grotten van marmer'. En ja, ze zijn zo mooi als ze klinken. Het water van het meer heeft deze grotten in de stenen gemaakt. De combinatie van mineraalrijk water en de rotsen is uniek op aarde.

Al zo’n 6.000 jaar beuken de golven tegen de rotsen, waardoor ze glad zijn geworden. Het water is voornamelijk gletsjerwater. Dat zit vol met mineralen, waardoor het water een extra blauwe kleur krijgt. De combinatie met de rotsen maakt het een van de meest fotogenieke plekken in Zuid-Amerika.

Het wonderlijke landschap van Marble Caves.

Door de kleur van het water lichten ze blauw op. Al hangt het van het weer af hoe fel de kleur is. The Marble Caves zijn alleen bereikbaar per boot, maar de tocht is meer dan de moeite waard.

Hoe kan ik Marble Caves bereiken?

Met de kajak naar Marble Caves in Chili.

De Marbles Cavers zijn alleen bereikbaar via het water. Dit kan per boot of per kajak. De tocht is meer dan de moeite waard.

alle 12 artikelen over Chili

Bekijk alle artikelen