Waarom moet ik hier heen?

De tocht naar de drie granieten pieken van het park wordt beschouwd als het hoogtepunt. Het laat goed de diversiteit van het park zien, alsook de schoonheid. Waarbij je ook nog kans hebt om wilde dieren te zien.

De wandeling naar Mirador las Torres is een bijzondere excursie in Torres del Paine National Park. En zelfs van heel Chili. De wandelroute is niet extreem moeilijk, al kan het door het wisselende weer wel een uitdaging worden.

Je wandelt door diepe dalen en uitgestrekte bossen, let op de bomen die door de harde scheef zijn gaan groeien. Kijk vaak om je heen, net zolang totdat je uiteindelijk zicht hebt op de iconen van het park.

De tocht is niet eenvoudig, maar ook niet echt zwaar. Het laatste gedeelte moet je klimmen over rotsblokken. Het meest gebruikte vertrekpunt is Hosteria Las Torres.

De zonsopgang zien bij Mirador las Torres

Het mooiste moment van de dag is de zonsopkomst. Dan schijnt de zon precies op de drie pieken. Maar hiervoor moet je wel midden in de nacht op pad gaan. Dit kan met een gids, maar kun je ook zelf.

Het kan erg koud zijn onderweg. Daarnaast moet je een goede zaklamp bij je hebben. En een reserve. Of je gaat kamperen bij de piek, zodat je de volgende ochtend er als eerste bent. Vraag ter plekke naar tips om dit te doen.

Wandeling kan in één dag

Mirador Las Torres in Torres del Paine in Chili.
Mirador Las Torres in Torres del Paine in Chili.

Deze tocht kan in één dag gedaan worden. Check vooraf wel het weer. Bij mist is de kans aanwezig dat je niets ziet. Je kunt ook ’s nachts op pad en dan de zonsopgang bij Tres Torres meemaken.

Als je de wandeling in een dag wilt doen, moet je wel slapen in het park. Dit kan bij de diverse lodges. Anders kan het krap worden. En dan mis je nog zoveel andere mooie dingen in dit immense park.

Corno’s reistips:

Als je naar en door Chili wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.