Waarom moet ik hier heen?

Het W-Circuit is de meest populaire trektocht in Torres del Paine. Deze is 'slechts' 76 kilometer lang. En, je hoeft niet je eigen campingspullen te dragen, het is mogelijk te overnachten in refugio's.

Het W-circuit is het zuidelijke deel van het Torres del Paine-circuit. En een goed alternatief voor wie de 100 kilometer lange Torres del Paine-circuit net iets teveel vindt. Deze is ‘slechts’ zo’n 76 kilometer lang.

En, je hoeft niet je eigen campingspullen te dragen, het is mogelijk te overnachten in refugio’s. Het is het zuidelijke deel van het Torres del Paine-circuit. De meeste trekkers doen er vier of vijf dagen over om van Refugio Laguna Amarga naar Refugio Pehoe te lopen. Om daarna de veerboot naar Refugio Pudeto te nemen.

De route heeft ruwweg de vorm van de letter ‘W’, vandaar de naam. Ook deze kun je zelf lopen of met een groep en gids. Het is één van de populairste van Zuid-Amerika dus je bent nooit echt alleen. In het hoogseizoen moet je je plekje in de refugio’s wel vooraf reserveren.

Meer informatie: www.back-packer.org

Corno’s reistips:

Als je naar en door Chili wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Wandelen