Patagonië

Volgens veel reizigers de mooiste wildernis op aarde

Patagonië is voor avontuurlijke reizigers synoniem voor ruige landschappen. Denk aan bergen, gletsjers en ijsschotsen. Met veel wilde dieren als poema, pinguïns, zeeolifanten, emoes, guanaco’s en veel meer. Patagonië is het zuidelijke deel van Chili, alsook van het naastgelegen Argentinië.

De naam alleen al: Patagonië. Het uiterste puntje van Zuid-Amerika is uniek; met ruige landschappen en veel wilde dieren. En ja, als reiziger moet je hier eigenlijk eens zijn geweest. Het is het laatste stuk voor de zuidpool. Het is een gebied met een grote diversiteit aan landschappen, al zijn de bergen het meest bekend. Het is een ongekend wandelgebied, voor zowel beginners als ervaren bergwandelaars.

Geen officiële grenzen

Dit gebied, dat geen officiële grenzen kent, heeft talloze beroemde nationale parken als Torres del Paine in Chili en Los Glaciares in Argentinië. Maar ook Ushuaia, de zuidelijkst gelegen stad ter wereld.

Vertrekpunt voor cruises naar Antarctica

Het is ook het vertrekpunt voor cruises naar de zuidpool, oftewel het Antarctisch schiereiland. De meeste schepen vertrekken vanuit de haven van de stad Ushuaia. Dit is tevens de meest zuidelijk gelegen stad. 

Vuurland

Vuurland, of Tierra del Fuego is de eilandengroep in het zuidelijke uiteinde. Het is een archipel van eilanden dat in beide landen ligt. Je kunt het dan relatief eenvoudig vanuit Chili en Argentinië bezoeken.  Je kunt een cruise maken langs diverse eilanden, waarbij je opvallend veel wilde dieren ziet.

Dit zijn de beste tips voor Patagonië