Waarom moet ik hier heen?

Een hotel met op het dak een waterval, die langs je raam loopt. Dit is Montaña Mágica Lodge, middenin het regenwoud van Chili. Een nachtje slapen hier is wel echt anders.

Montaña Mágica Lodge behoort tot de meest unieke hotels ter wereld. Het wordt ook vaak Magic Mountain Lodge genoemd. Dit unieke hotel is gebouwd in het UNESCO biosfeer-reservaat Huilo Huilo in Chili. En ja, het valt niet echt op. Het hotel lijkt namelijk op een waterval.

Montaña Mágica Lodge Chili
Zo ziet het hotel er van buiten uit.

Unieke architectuur in het Montaña Mágica Lodge:

Het hotel is zo gebouwd dat het lijkt alsof je in een waterval slaapt. Vanaf de top stroomt er water, dat vervolgens langs de ramen loopt. En je hoort het dus continu (zachtjes) stromen.

Montana Magica hotel
Het interieur is van hout.

Maar dit unieke hotel heeft meer te bieden. De omgeving is een beschermd natuurgebied met talloze dieren. Een ruig bos dat vanaf elke kamer te zien is, maar ook bijvoorbeeld vanuit het restaurant en de loungeruimte. Het is een ideale plek om te wandelen of te relaxen.

Bijzondere locatie:

Dit bos is een van de mooiste (en meest bijzondere) plekken van Chili, in het midden van het land. Zeker het combineert met een rondreis naar het droge noorden (de Atacama-woestijn) en Patagonië in het zuiden.

Montana magica interieur
Een slaapkamer in Montana Magica.

De prijzen van dit hotel vallen heel erg mee. En het is zeker de moeite om hier even te stoppen en te genieten van de schoonheid.

Meer informatie: https://huilohuilo.com/en/where-to-stay/hotels/hotel-montana-magica

Corno’s reistips:

Als je naar en door Chili wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.