Caño Cristales-rivier

Enige rivier ter wereld die jaarlijks rood kleurt

De Caño Cristales-rivier in Colombia is uniek. Elk jaar is hier in de zomer iets bijzonders te zien. Een groot deel van de rivier verandert dan in een levend schilderij. De bodem van de rivier verandert in diverse kleuren, waardoor dit bijna onaards lijkt.

Dit is eigenlijk een normale rivier, maar hij heeft de bijnaam Rivier met vijf kleuren. De foto’s op sociale media doen het altijd goed. Want ja, waar kun je een rode rivier zien? En dat is precies wat de Caño Cristales-rivier zo bijzonder maakt. De rivier verandert elk jaar in een rode en gele zee. Al kan het per jaar verschillen.

De wonderlijke kleuren van Caño Cristales.

Wanneer kan ik de rode Caño Cristales-rivier zien?

Gedurende juli, augustus en september, dus precies tussen het natte en droge seizoen, verandert hij in een levende regenboog. De reden van de kleurexplosie is een waterplant: de Macarenia Clavijera die alleen hier voorkomt. En die in de zomer toto bloei komt. Waardoor de rivier van kleur verandert.

In de winter is er te weinig zon en stroomt het water te snel, maar als de zomer aanbreekt kan hij gaan bloeien. In alle kleuren: voornamelijk rood, maar ook wit, zwart en geel. En alles er tussen in.

Caño Cristales-rivier ligt in het Serranía de la Macarena.

Hoe kom ik bij de Caño Cristales-rivier?

Je vindt de rivier in het afgelegen Serranía de la Macarena in Colombia. Het is maar een bepaald deel van het jaar te zien. Plan je reis dus goed, zodat je dit kleurenspektakel mee kunt maken.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Colombia

Lees mijn Tips

alle 10 artikelen over Colombia

Bekijk alle artikelen