San Agustín Archaeological Park

Belangrijkste archeologische vindplaats van Zuid-Amerika

Het Archeologisch park San Agustín in Colombia bevat de grootste Zuid-Amerikaanse verzameling religieuze monumenten en megalithische sculpturen. Waardoor dit een unieke plek is.

Het park staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. En als je hier rond loopt zul je verbaasd zijn over de vele standbeelden. Het merendeel stamt uit de 1e tot en met de 8e eeuw, toen hier talloze volkeren floreerden.

Het Archeologisch park San Agustín is niet echt bekend. Maar deze plek is heel bijzonder. En een bezoek zeker waard. Je zult veel leren over de diverse volkeren die hier en in de wijde omgeving hebben geleefd.

De sculpturen stellen goden en mythische dieren voor. Wat opvalt is dat ze vakkundig zijn afgebeeld. De stijlen variëren van abstract tot realistisch. De lokale naam is Parque Arqueológico de San Agustín.

Ook de natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen, want de beelden bevinden zich in een spectaculair groen landschap. Het San Agustín Archaeological Park ligt op een hoogte van 1.800 meter. Het is maar liefst 2.000 vierkante kilometer groot. 

Locatie van San Agustín Archaeological Park

Het San Agustín Archaeological Park ligt in het zuidwesten van Colombia. Het is bereikbaar via Cali en Popayan. Het ligt naast Puracé National Park op de weg naar Florencia.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Colombia

Lees mijn Tips

alle 10 artikelen over Colombia

Bekijk alle artikelen