Tayrona National Park

Waar groen regenwoud eindigt in goudgele stranden en een felbauwe zee

Tayrona National Park is een beroemd natuurgebied in Colombia. Dit park biedt een bijzondere mix van regenwoud (met talloze wilde dieren) en idyllische stranden. En je kunt het eenvoudig bezoeken voor en dag of meerdere dagen. Terwijl de camping beroemd is bij backpackers.

Het gebied heeft talloze attracties, waaronder diverse wandelpaden. die je zelf kunt gaan verkennen. Als je vroeg in de ochtend op pad gaat heb je een goede kans op wilde dieren. Denk aan guitige apen en kleurrijke leguanen. Met name op de populaire stranden kan het erg druk worden in de weekenden. Gelukkig zijn er volop verlaten stranden te vinden...

Mirador Parque Tayrona

Het Mirador Parque Tayrona is een uitkijkpunt over een van de stranden in het natuurgebied. Het ligt dichtbij de ingang. Mede daarom is dit voor veel mensen het eerste strand dat ze zien hier. En het is meteen een hele fraaie. Je kunt naar het kleine strandje lopen.

De stranden van Tayrona National Park

Het strand van Cabo San Juan del Guia in Tayrona National Park.

Je vindt hier talloze stranden. Waaronder enkele zeer bekende. Het meest populair is Cabo San Juan del Guia. Je vindt hier ook goudgeel zand, groene palmbomen en blauw water. 

Ook zie je hier het bekende hutje op de rots aan zee. Waar je naar toe kunt lopen via het strand. Wat zeer de moeite waard is. Het uitzicht vanaf het hutje over de twee stranden is magisch.

Het nadeel van de bekendheid is dat dit strand erg druk kunnen worden. Waardoor je het tropische gevoel wel kwijt raakt. Echter, wie iets verder kijkt dan zijn neus lang is, ontdekt talloze minder bekende stranden. Waar je bijvoorbeeld nog alleen nog kunt zijn. 

Tayrona indianan

Dit is het leefgebied van de Tayrona indianen, de oorspronkelijke bewoners van het gebied. Je kunt trekkings maken in het regenwoud, onder meer naar ruïnes van de Tayrona indianen. De meest bekende is El Pueblito. Het is ook de mooiste. Een heerlijke plek om zelf te ontdekken. De indianen wonen hier niet meer, maar de ruïnes zijn indrukwekkend.

Snorkelen en duiken in Tayrona Park

De onderwaterwereld van Tayrona is een van de hoogtepunten van je reis. Pak een snorkel en duik het water in. Je hebt een redelijke kans om inktvissen te zien. Zeker zijn talloze vissen en veel gezond koraal.

Een grote groene leguaan in Tayrona Nationaal Park.

Hoe kom ik er?

Tayrona National Park ligt in het noorden van Colombia. Het park is eenvoudig te bereiken, al zijn grote delen van het park alleen te voet te doen. Ideaal voor wandelingen dus. Voor een uur of meerdere dagen. Waarbij je vanzelf een verlaten strand zult ontdekken.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Colombia

Lees mijn Tips

alle 10 artikelen over Colombia

Bekijk alle artikelen