Cartagena

Waan je in Spanje in deze ommuurde stad in Colombia

De stad Cartagena ligt aan zee. Volgens velen is het de mooiste stad van Colombia. Het is een heerlijke stad om te verkennen. De ommuurde stad werd in 1533 gesticht en telt talloze forten, kastelen en kleurrijke huizen. De rijkdom komt van de handel in goud en zilver door de Spanjaarden.

De historische stad Cartagena in Noord-Colombia is vernoemd naar de gelijknamige stad in Spanje. De stad is nog in opvallend goede staat, met veel kleurrijke huizen. En een relaxte sfeer.

De lokale naam is Cartagena Ciudad Amurallada. En ja, de stad is vernoemd naar de Spaanse stad Cartagena. Als je de stad bezoekt zul je verbaasd zijn over de veel koloniale gebouwen. Door zijn vele historische gebouwen is het centrum op de lijst van Werelderfgoed gezet door UNESCO.

Een straat in Cartagena in Colombia.

Als je rond loopt door El Centro moet je vooral op de vele balkons letten. En de diverse pleintjes waar ook nu nog het leven zich afspeelt. Dit zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Cartagena.

Paleis van de Inquisitie

Het Inquisitiepaleis is tegenwoordig een museum met veel voorwerpen uit het verre verleden. Het gebouw stamt uit 1770 en was ooit de zetel van het Heilig Bureau van de Inquisitie in Cartagena. Oftewel de rechtbank van de Katholieke Rechtbank. Waar vooral ketters werden veroordeeld.

Een verkoopster in Cartagena in Colombia.

Castillo San Felipe de Barajas

Het Castillo San Felipe de Barajas is een 16e eeuws fort. Het werd gebouwd door de Spanjaarden om de stad te verdedigen. De restanten zijn nog duidelijk zichtbaar en kun je bezoeken. Vanaf de top van het fort kijk je fraai uit over de stad.

Kathedraal ba San Pedro Claver

De Kathedraal ba San Pedro Claver in Cartagena in Colombia.

De Kathedraal ba San Pedro Claver is opvallend groot. Deze kerk heeft tevens een klooster. De kathedraal is gebouwd in barokke stijl. Hij is via het Plaza de San Pedro Claver te bereiken.

Galeón Bucanero

Het Galeón Bucanero is een replica van een eeuwenoud Spaans zeilschip. Je kunt dit schip bezoeken om een idee te krijgen hoe de Spanjaarden ooit naar dit deel van de wereld reisden. En zich moesten verdedigen tegen piraten bijvoorbeeld. Je vindt het drijvend museum in de haven van Cartagena.

El Totumo moddervulkaan

De moddervulkaan El Totumo in Colombia.

Je kunt een bezoek aan Cartagena goed combineren met El Totumo. Dit is een wonderlijke moddervulkaan. Eerst loop je via een trappetje een heuvel op. Om dan bovenop het water, of eigenlijk de modder, in te gaan. Deze is warm en zeer gezond volgens de lokale bevolking. Het zou meer dan 50 mineralen bevatten.

In de opvallend dikke modder kun je een massage krijgen tegen betaling. Het bijzondere is dat je geen bodem voelt. Volgens de lokale bewoners die vulkaan wel 400 meter diep. Maar omdat de modder zo dik is zink je dus niet. Na afloop kun je jezelf afspoelen in de nabij gelegen rivier. Het is een bijzondere excursie. El Totumo ligt op ongeveer een uur rijden van Cartagena. 

Hoe kom ik in Cartagena?

De stad ligt in het noordwesten van Colombia aan de Caribische Zee.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Colombia

Lees mijn Tips

alle 10 artikelen over Colombia

Bekijk alle artikelen