Indische neushoorn

Eénhoorn van het Aziatische moeras

De Indische neushoorn is een bijzondere verschijning op safari. Deze dieren zijn schuw, maar worden toch wel geregeld gespot door toeristen. Waarbij je zelfs hebt om jonge dieren te zien. Wat extra bijzonder is.

Deze dieren zijn erg slechtziend en schichtig, dus pas op dat je ze niet letterlijk tegen het lijf loopt. Ze kunnen opeens gaan rennen, waarbij ze soms ook aanvallen. Al zijn ongelukken schaars. De Indische neushoorn komt voor in Nepal en het noorden van India.

Ook wel pantserneushoorn genoemd

De Indische neushoorn wordt ook wel pantserneushoorn genoemd. De reden is overduidelijk; het lijkt er op alsof dit dier speciale pantserplaten op zijn lijf heeft.

Verschil met neushoorns in Afrika

De Indische neushoorn verschilt van zijn Afrikaanse broertjes; de zeldzame zwarte neushoorn en meer algemene witte neushoorn. Het belangrijkste verschil is dat hij maar één hoorn heeft. Terwijl zijn dikke geplooide huid op een pantser lijkt. Het is één van de drie neushoornsoorten in Zuid-Azië. Dit is de meest voorkomende. En dus heb je bij dit dier de meeste kans om hem te zien.

Beste plekken om de Indische neushoorn te zien