Zwartvoetpinguïn: Beste plekken om dit dier in het wild te zien - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Zwartvoetpinguïn

Deze pinguïn is de enige soort die broedt in Afrika

De zwartvoetpinguïn is guitig en bijzonder. En je kunt ze vrij eenvoudig zien op diverse plekken. Wat een bijzondere ontmoeting is. Elke keer weer als je ze ziet.

Uniek in Afrika

Het is de enige pinguïn die in Afrika leeft. Je komt deze guitige dieren alleen tegen langs de kust van Zuid-Afrika en Namibië. Je kunt ze overal in het water zien.

Boulders Beach is het meest bekend, maar ook Betty’s Bay is interessant. Eén van de grootste kolonies is Stony Point Penguin Colony bij Betty’s Bay, dat zo’n 40 kilometer ten westen van Hermanus ligt. Ook op het beroemde Dyer Island leven duizenden zwartvoetpinguïns, die je bij een witte haaienexcursie kunt tegen komen. Al ben je dan waarschijnlijk meer aan het zoeken naar haaien….

Wel of geen vleugels?

De zwartvoetpinguïn is een wonderlijke vogel. Hij heeft nog steeds vleugels, maar kan al eeuwenlang niet meer vliegen. Door evolutie is hij de capaciteit om te vliegen kwijt geraakt. Maar ze zijn nog steeds heel behendig in het water. Op het land ziet het er wat klungelig uit. Maar wel zeer vermakelijk. Met name als ze over het strand waggelen. Of omhoog proberen te klimmen op rotsen of een heuvels

Beste plekken om de zwartvoetpinguïn te zien