blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Pinguïns van Boulders Beach

Op dit strand bij Kaapstad sta je oog in oog met zwartvoetpinguïns

De pinguïns bij Boulders Beach in Kaapstad zijn wereldberoemd. Dit strand ligt middenin een woonwijk in het dorpje Boulders bij Simons Town. Het strand ligt ten zuiden van de stad en is zeker een excursie waard. Boulders Beach is uniek omdat hier mens en zwartvoetpinguïns samen leven. De dieren leven onder auto's, huizen en vooral op het strand en de zee. Het is een wonderlijke plek om te bezoeken. Dit zijn de bezienswaardigheden van Boulders Beach, met ook veel tips voor je bezoek.

Op deze locatie leven honderden zwartvoetpinguïns die zich weinig van de toeristen aantrekken. Ze waggelen over het strand, door de straten en over de rotsen. En maken hun nesten in de struiken iets verderop. Ga rustig zitten en bekijk hun natuurlijke gedrag. Het is dus zeer de moeite waard.

Pinguïns die onder huizen leven. Of onder auto’s zitten. Je kunt bij Boulders Beach op aangelegde wandelpaden kijken naar de dieren. Met name tijdens het broedseizoen, van februari tot en met maart, is dit extra bijzonder. Let vooral op pinguïns die tussen de anderen door moeten laveren. Dat gaat niet altijd zachtzinnig, maar is wel komisch om te zien.

Kijkplatforms om de dieren te zien

Er zijn speciale kijkplatforms aangelegd zodat je op je gemak naar de dieren kunt kijken. Het is een goede plek voor foto’s, al kan het hier wel druk worden. Vermijd dus de weekenden bijvoorbeeld. En ga vroeg op de dag. Dan zijn de dieren ook lekker actief. Net als aan het einde van het dag.

Boek je excursie online

Zwemmen met pinguïns

Op het officiële strand met de speciale wandel platforms kun je niet bij de dieren komen. Maar op het strand naast Boulders Beach kun je goed zwemmen bij lekker weer. En zie je af en toe een pinguïn voorbij komen. Die een stuk handiger door het water gaat dan jij. Al moet je wel wat geluk hebben om ze te zien. Of geduld, dat helpt ook.

Maar ook op andere plaatsen rond Kaapstad langs de kust heb je de kans om deze guitige dieren te zien. Wie langs het strand loopt kan ze hier eigenlijk overal tegen komen. Zowel als ze aan land komen om uit te rusten van hun avonturen op zee. Een van de beste andere plekken om deze dieren goed te zien is Betty’s Baai.

Een pinguin met jong bij Boulders Beach.

Kijk dus altijd even naar het water, alsook de strand als de dieren uit het water komen. In het bezoekerscentrum van Boulders Beach kun je veel informatie krijgen over deze grappige dieren. Waardoor je extra kunt genieten van de dieren. En zodat je niets mist.

Overnachten in Kaapstad

Kaapstad is de plek om te verblijven als je de pinguïns van Boulders Beach wilt bezoeken. Ik heb meerdere nachten doorgebracht in deze heerlijke stad. Er zijn talloze kleine hotels, goedkope hostels, luxe villa's en vakantiehuizen, maar ook veel handige appartementen. Deze kun je allemaal online boeken. Wees er wel op tijd bij, ze zijn vaak volgeboekt.

Beste tijd voor Boulders Beach

Boulders Beach is populair bij toeristen. En het kan hier druk worden op de speciale uitkijkpunten die hier zijn gemaakt. Ga extra vroeg in de ochtend op pad, dan zie je ook hoe de pinguïns wakker worden en zich voorbereiden op een dagje op zee om vis te zoeken. 

Ook aan het einde van de dag kun je hier goed rondlopen als het licht zachter wordt. Veel pinguïns komen dan terug van hun vistocht op zee. En zoeken ze hun nest op, meestal met luid kabaal. Zodat je ze niet kunt missen. Daarnaast zie je hoe ze met elkaar om gaan. Wat zowel lief als ruw kan zijn.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Zuid-Afrika

Lees mijn Tips

alle 35 artikelen over Zuid-Afrika

Bekijk alle artikelen