Waarom moet ik hier heen?

De Geierlay brug is relatief nieuw en biedt een heerlijk uitzicht over de Hunsrück in Duitsland. Je kunt er gratis over heen lopen, met name in de ochtend is het bijzonder.

De Geierlay is een voetgangersbrug van 360 meter lang boven de heuvels van de Hunsrück. Deze brug is gebouwd in 2015. Waardoor je zo’n 100 meter boven de grond loopt. De brug werd meteen al erg populair bij dagjesmensen en fotografen. En de Geierlay werd een hit op social media.

Tot 2017 was het de langste voetgangersbrug van Duitsland. Toen opende de Titan TR in de Harz. Deze is maar liefst 483 meter lang, oftewel ruim honderd meter dan de Geierlay. Maar veel mensen vinden de ligging van de Geierlay mooier zo midden in de natuur en niet naast een stuwdam.

Hoe kom ik er?

De Geierlay ligt in de Hunsrück tussen de plaatsen Mörsdorf en Sosberg. Hij is eenvoudig te bezoeken. Er zijn bij Mörsdorf, dat het dichtstbij ligt, speciale parkeerplaatsen. Deze zijn wel betaald en op drukke dagen vol. Vanaf de diverse parkeerplaatsen zijn bordjes die je kunt volgen.

Wandelen naar de Geierlay

Het pad loopt eerst door weilanden en velden naar een bos, waar je plotseling de brug ziet op doemen tussen de bomen. Je kunt de brug over steken en dan verder wandelen, via een boog terug naar Mörsdorf. Veel bezoekers keren aan het einde van de brug en lopen terug naar het dorp.

Ook zijn er wandelroutes naar het nabijgelegen Sosberg, waarna je met het openbaar vervoer terug kunt. Of te voet natuurlijk. In de buurt zijn diverse campings waar je kunt overnachten, alsook een paar kleine hotels en bed&breakfasts.

Geierlay Duitsland
De Geierlay hangbrug in Duitsland. Dominik Ketz

Beste tijd:

De Geierlay kun je dus het gehele jaar bezoeken. Maar volgens veel reizigers is hij het mooist in het voorjaar als de bomen nieuwe bladeren krijgen. En in de herfst als de bladeren verkleuren. In de winter kan het ook zeer de moeite waard zijn als het heeft gesneeuwd.

Het kan hier druk worden in de zomer. Met name de weekenden en ook de schoolvakanties zijn niet ideaal voor een goede beleving van deze populaire brug. Het beste kun je doordeweeks komen. En zo vroeg mogelijk op de dag. Dan hangt er vaak nog mist tussen de bomen, waardoor je bezoek een extra beleving krijgt. En ook voor de foto’s is dit beter. Zeker als je het dan ziet optrekken na een tijdje. Waardoor je ineens heel ver kunt kijken.

Meer informatie: www.geierlay.de

Corno’s reistips:

Duitsland is een divers land. Je kunt het vrijwel het hele jaar bezoeken. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Genoeg steden voor een leuke stedentrip. Hieronder een aantal handige tips om je trip naar Duitsland te regelen.