Titan RT

Deze hangbrug in het Harzgebergte is maar liefst 483 meter lang. Je loopt over een diep dal

De Titan RT vind je in het Harz, een bekend middelgebergte in Duitsland. De Titan RT is de langste hangbrug van Duitsland. Het is een ervaring om over de brug te lopen. En je moet het durven. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan de Titan RT.

Deze imposante hangbrug moet je eens beleven. Je kunt lopen over de brug, waarbij je een bijzonder uitzicht krijgt. Het is wel wiebelen hier. De Harz is populair bij Duitse wandelaars, maar niet zo bij Nederlanders. Mede daarom werd deze hangbrug bedacht. Met name dus om meer toeristen naar de regio te trekken. Deze brug opende in 2017 en was meteen populair bij wandelaars.

Titan RT is langste hangbrug van Duitsland

Het doel was de langste hangbrug van Duitsland te bouwen. De brug is 483 meter lang, al is de vrije overspanning slechts 458,5 meter. Je kunt ook zeggen dat je hier ruim 450 meter lang kunt wiebelen, want hij beweegt wel.

Wandelen over de Titan RT in Duitsland.

Tot de opening van de Titan RT was de Geierlay Hangbrug in de Hunsrück met een lengte van 360 meter. Deze hangbrug is ook de moeite waard om te bezoeken. Het lijkt wel een wedstrijdje wie de langste hangbrug kan bouwen.

De Titan RT hangt parallel aan de grote stuwdam van het Rappbodetal. Wat wel wat jammer is vind ik persoonlijk. Je uitzicht wordt nu beperkt aan een kant door de stuwdam. Waardoor het weidse gevoel wel wat weg is. En daar rijden ook auto’s over heen, wat wel wat verstorend is. En je kunt over de stuwdam lopen, waardoor de brug dus feitelijk geen functie heeft.

Maar aan de andere kant kijk je wel ver het dal in. En het gevoel over zo’n brug te lopen is wel bijzonder. Zeker als het een klein beetje waait.

De Titan RT is de langste hangbrug van Duitsland.

Beste moment voor foto’s

De stuwdam heeft wel een voordeel. Vanaf de dam kun je goed foto’s maken van mensen op de Titan RT. Met op de achtergrond uitzicht op het dal. En als je niet over de hangbrug durft kun je de brug dus wel goed bekijken. 

Veel fotografen maken hier vroeg in de ochtend foto’s. Dan heb je kans op laaghangende mist in het dal. En is het zonlicht nog zacht. Ook de avond is vaak perfect voor foto’s. De zonsondergang is een heerlijk moment om hier te zijn.

Overnachten bij de Titan RT

Als je op de mooiste momenten van de dag hier wilt zijn is in de buurt slapen een must. Er zijn talloze hotels, appartementen en hostels om te verblijven.

De leukste accommodaties rond de Titan RT

Locatie van Titan RT

De Titan RT ligt ten zuiden van de plaatsjes Hüttenrode en Wernigerode in het Harzgebergte. Beide dorpen zijn daarnaast perfect voor uitstapjes in het gebergte.

Mijn tips

Ontdek de beste tips voor Duitsland

Lees mijn tips

alle 48 artikelen over Duitsland

Bekijk alle artikelen