blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Todtnau-Waterval

Waterval van 97 meter hoogte middenin het Zwarte Woud in Duitsland

De Todtnau-waterval is één van de mooiste watervallen van Duitsland. Buiten het stadje Todtnau valt het water in totaal zo’n 97 meter naar beneden. Dit gaat in verschillende fases. De meest opvallende zijn 4 meter, nog eens 4 meter, dan 11 meter en tot slot het meest imposante deel: 60 meter naar beneden.

De Todtnauer Wasserfälle in het Zwarte Woud is een heerlijk natuurspektakel. Het water uit de bergen valt hier door de bomen heen naar beneden. Je kunt eenvoudig naar de voet van de waterval  toe wandelen. Maar bijvoorbeeld ook het water van diverse uitkijkpunten bekijken.

De Todtnau-waterval. ©Corno van den Berg

Wandelen bij de Todtnau-waterval

Net buiten het stadje Todtnau op de heuvel is een parkeerplaats. Vandaar kun je in tien minuten lopen naar de waterval. De wandeling voert door het bos, waarbij hij ineens opdoemt na een bocht.

Daarna kun een wandelpad volgen dat naar de voet van de waterval leidt. Waarbij je een grote kans hebt om nat te worden. Met name na een regenbui is hij extra imposant. Via een wandelpad kun je langs de waterval omhoog lopen. Onder meer naar de top. Dit is de moeite waard, want je ziet dan het natuurgeweld van alle kanten.

Wandelen bij de Todtnau. ©Corno van den Berg

Langere wandelroute

Je kunt ook langere wandelroutes kiezen om meer van de omgeving te kunnen zien. Zo kun je onder meer wandelen naar de stad Todtnau (2,4 km) of naar het hoger gelegen Skigebied Muggenbrunn (3,4 km).

Een waterval in het Zwarte Woud. ©Corno van den Berg

Overnachten in de omgeving van de Todtnau

De waterval ligt bij het gelijknamige plaatsje Todtnau. Hier vind je diverse kleine hotels, leuke hostels en gezellige Bed & Breakfasts. Van hieruit kun je ook eenvoudig andere excursies maken in het Zwarte Woud.

Bekijk de leukste accommodaties van Todtnau

Locatie van de Todtnau-Waterval

De Todtnau, zoals hij vaak liefkozend wordt genoemd, kun je eenvoudig bereiken. Het plaatsje Todtnau ligt in het uiterste zuidwesten van Duitsland in het Zwarte Woud. Er is een parkeerplaats vlakbij de waterval.

Mijn tips

Ontdek de beste tips voor Duitsland

Lees mijn tips

alle 48 artikelen over Duitsland

Bekijk alle artikelen