Slot Nymphenburg

Beroemd barok paleis in München

Slot Nymphenburg ligt aan de rand van de stad München. Het immense pand werd in 1664 ontworpen door de Italiaanse architect Agostino Barelli. Hij deed dit in opdracht van de Wittelsbachse keurvorst Ferdinand Maria van Beieren. Ook nu nog woont de huidige patriarch van de familie in een bijgebouw van het slot. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan Slot Nymphenburg.

Als je Slot Nymphenburg bezoekt zul je verbaasd zijn. Dit beroemde paleis  in het zuiden van Duitsland is een kunstwerk van barokke architectuur. Het is groot en eenvoudig te bezoeken. Met name in het voorjaar is het extra mooi. Dan zijn er veel bloemen te bewonderen.

Het Paleis

Het magnifieke paleis werd gebouwd in de 17e eeuw en heeft een indrukwekkende barokke architectuur. Bezoekers kunnen een rondleiding door het paleis maken om de luxueuze woonvertrekken en meubels van Beierse royalty's te zien.

De Tuinen

Het paleis is omgeven door prachtig aangelegde tuinen met verschillende fonteinen en vijvers. Bezoekers kunnen een ontspannen wandeling maken door de tuinen en genieten van het mooie uitzicht. Je loopt vanzelf langs de Pagodenburg am Kleiner See, en de fraaie Apollo-tempel aan de Badenburger See. Dit is een kleine, onopvallende en enigszins verborgen vijver aan de noordkant. Hier zie je talloze libellen en het groene fonteinhuis. Er zijn ook enkele bomen waar bosuilen en vleermuizen in leven.

Marstallmuseum of Hofrijtuigenmuseum

Het Hofrijtuigenuseum is gevestigd in de voormalige stallen van het paleis en beschikt over een collectie koninklijke koetsen en sleeën. Het is een van de meest belangrijke verzamelingen ter wereld. Dit museum is het hele jaar geopend en biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van koninklijk transport.

Amalienburg

Dit kleine jachthuis is gebouwd in rococostijl en bevindt zich op het paleisterrein. Het staat bekend om zijn sierlijke decoratie en prachtige tuinen.

Pagodenburg

Dit kleine paviljoen is ook in rococostijl gebouwd en ligt op een eiland in het paleisterrein. Het werd gebruikt als zomerhuis en staat bekend om zijn unieke ontwerp en ingewikkelde decoratie.

Vermijd andere toeristen

Dit slot is erg populair met dagjesmensen. Zeker in de vakantieperiodes en weekenden. Het is handig je bezoek goed voor te bereiden. Zorg dat je er op tijd bent, zodat je de grote groepen voor bent. Of ga juist in de middag, al js het lastig in te schatten hoeveel tijd je nodig hebt voor alle attracties. Doordeweeks in het voorjaar is het te doen merkte ik. En kun je volop genieten.

Boek je excursies online

Overnachten in München

De stad is in de avond erg gezellig, dus het is slim om te overnachten in München. Je hebt talloze mogelijkheden. Denk aan kleine hotels, leuke hostels, maar ook Bed & Breakfasts met ontbijt bijvoorbeeld.

Bekijk de leukste accommodaties in München

Mijn tips

Ontdek de beste tips voor Duitsland

Lees mijn tips

alle 48 artikelen over Duitsland

Bekijk alle artikelen