München

Heerlijke Zuid-Duitse stad met eigen uitstraling

München is een bekende stad in het zuiden van Duitsland. En deze stad wordt langzaam aan steeds populairder als stedentrip. Een ideale stad om te shoppen, maar ook een stad vol musea, de beroemde Frauenkirche, het ultramoderne stadion van Bayern München en talloze barretjes en restaurantjes. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van München. In dit artikel vind je ook tips voor excursies.

De stad kennen we allemaal. Van het voetbal en het Oktoberfest bijvoorbeeld. Het is een stad waar je vaak aan voorbij rijdt, maar dat is eigenlijk zonde. Er is genoeg te doen en zien voor een paar dagen.

Slot Nymphenburg

Slot Nymphenburg in Duitsland.

Slot Nymphenburg ligt in net buiten de stad. Het immense pand werd in 1664 ontworpen door de Italiaanse architect Agostino Barelli. Hij deed dit in opdracht van de Wittelsbachse keurvorst Ferdinand Maria van Beieren. Ook nu nog woont de huidige patriarch van de familie in een bijgebouw van het slot.

Lees mijn artikel over Slot Nymphenburg

Hofbräuhaus München

Het Hofbräuhaus in München. ©hofbraeuhaus.de

Het Hofbräuhaus München is uniek om te zien. De architectuur van deze bierbrouwerij in Duitsland is exorbitant Beiers. En, je zult het zien, nog in goede staat. En als je naar binnen gaat, ontkom je er niet aan om in de stemming te komen waar flink gezongen en gehost wordt.

Lees mijn artikel over het Hofbräuhaus 

Oktoberfest

Oktoberfest in München bezoeken.

Het Oktoberfest in München is wereldberoemd. Dit wekenlang durende festival behoort tot de grootste feesten op aarde. Gemiddeld komen er zo’n 6 miljoen mensen op af, waarvan ongeveer 20 procent buitenlands is. et grootste bierfestival ter wereld is een belevenis. In grote tenten kun je feest vieren met live-muziek en bier. Ook is er een kermis.

Lees mijn artikel over het Oktoberfest

Overnachten in München

De stad is in de avond erg gezellig, dus het is slim om te overnachten in München. Je hebt talloze mogelijkheden. Denk aan kleine hotels, leuke hostels, maar ook Bed & Breakfasts met ontbijt bijvoorbeeld.

Bekijk de leukste accommodaties in München

Boek je excursies online

Mijn tips

Ontdek de beste tips voor Duitsland

Lees mijn tips

alle 48 artikelen over Duitsland

Bekijk alle artikelen