Train of Lights: Stoomtrein met Kerstverlichting

Trein die rond Kerst vol verlichting zit

De Train of Lights is een speciale trein die met kerst in het zuiden van Engeland rijdt. En je kunt mee rijden, maar ook de trein vol met kleurrijke lampjes door het landschap zien rijden. Dit zijn de beste tips voor deze excursie.

Engeland kent nog diverse stoomtreinen die daar met name toeristische ritten maken. Een daarvan is wordt jaarlijks versierd met kerstverlichting. Deze is Train of Lights genoemd. In Paignton Station langs de kust van Zuidwest-Engeland kun je deze unieke trein zien. En je hoort hem, het machtige geluid van de stoommachine galmt door het landschap.

Waar rijdt de Train of Lights?

De trein vertrekt vanuit Paignton Station in Paignton en rijdt onder meer naar Goodrington. De trein begint op 24 november te rijden en vertrekt een paar keer per dag. Per dag rijdt de trein drie keer. Op 30 december zijn de laatste ritten. Voor elke trein kun je kaartjes kopen zodat je mee kan op deze speciale Kerst rit.

Zelf meerijden?

In juni kan je altijd de eerste kaartjes kopen. Deze vlogen de winkel uit, al is er nog wel plek. En als het dit jaar niet lukt, volgend jaar rijdt deze trein weer. zodat je. Dit kan via de officiële website.

Kijken naar de trein

Maar volgens veel bezoekers is het minimaal zo leuk om de langs het parcours te gaan staan om de trein te bekijken. Veel kijkers nemen een drankje mee en wachten zo tot de kleuren, de stoom en al het geluid voorbij komen. Ik zou dit best wel willen zien, jij? 

Bekijk beelden van de kersttrein

Meer informatie

Je kunt je reis en deze excursie relatief eenvoudig plannen. En online bijvoorbeeld al je tickets regelen. Zie voor meer informatie en tickets op de officiële website.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Engeland

Lees mijn Tips

alle 36 artikelen over Engeland

Bekijk alle artikelen