Jersey Seafari

Populaire excursie op Jersey

De Seafari is een unieke excursie op het eiland Jersey. Je kunt deze tour speciaal voor jou laten samen stellen. Denk aan een boottocht met champagne, ga op zoek naar zeehonden en dolfijnen of bezoek verlaten eilanden. Dit zijn de beste tips voor een Jersey Seafari.

Het is een bijzonder concept, dat zeer leuk is. Daarom is dit de nummer 1-tour van het eiland op TripAdvisor. Je gaat op pad met een RIB-boot. Dit staat voor Rigid Inflatable Boats, oftewel een rubber boot met een stevige romp. De boot is zeer wendbaar en kan bijna overal komen door zijn beperkte diepgang.

Met dit soort snelle boten ga je op pad.

Leuke dagtours

Ik heb deze excursie gedaan tijdens mijn bezoek aan de Kanaaleilanden en vroeg me direct af: waarom wordt dit niet op meer plekken gedaan? Het werkt opvallend eenvoudig. Er zijn zowel populaire tochten die je eenvoudig kunt boeken, maar je kunt ook een tocht zelf samen stellen. Dit hangt af van je wensen, welke je vooraf kunt doorgeven.

Er is een reële kans dat je dolfijnen tegen komt.

Jersey Seafaris is de manier om de diversiteit van het eiland te ontdekken. Of het nu gaat om landschappen, dieren in het wild zien of als je simpelweg een adrenalinekick wilt hebben. De tours zijn zowel voor volwassenen als kinderen geschikt. Het gebeurt daarnaast op een duurzame manier, zodat de bijzondere natuur er niet onder lijdt. 

Excursie op maat

Er bestaan verschillende boten van verschillende formaten en voor verschillende soorten groepen. Of het nu een grote groep is, of je de boot gewoon voor jezelf wilt hebben, er zit altijd een ideale boot voor je gezin, familie of vriendengroep tussen.

Zo werkt het: Je boekt een RIB-boot met schipper en eventuele overige bemanning. Het charteren van de boot betekent dat er flexibel naar je reisschema kan worden gekeken. Hierdoor krijg je een meer persoonlijke ervaring. Deze tarieven variëren en zijn afhankelijk van: bestemming, duur, grootte van RIB en seizoen.

Enkele voorbeelden van Jersey Seafari's

Een heerlijke lunch op het strand.

Er is een grote keuze aan tochten die je kunt kiezen. Dit zijn er slechts een paar:

  • Opwindende RIB-rit met een kreeftenpicknick en een glas champagne op een verlaten strand
  • Spotten van dolfijnen en zeehonden in de Ecrehous voordat je een verlaten zandbank bezoekt
  • Boottocht langs de kustlijn en de eilanden voor de kust: Les Ecréhous & Les Minquiers
  • RIBnDine: Een snelle RIB-tocht langs de kust gevolgd door een stop bij een restaurant voor lunch (en verjaardagstaart)
  • North Coast Caves: Hoor verhalen over smokkelaars en piraten en het verkennen van verbazingwekkende grotten
  • Ga in 30 minuten naar Frankrijk (Carteret/Portbail) om te genieten van een lunch of diner
  • Ontdek het Minquiers-rif voor een barbecue op de zandbank en stap op een paddleboard

Milieubewust

Het ruige landschap van Jersey.

Sinds 2021 is Jersey Seafaris koolstofneutraal. Dit houdt in dat elke liter gebruikte brandstof wordt gecompenseerd voor het REWILD CARBON PROJECT in samenwerking met de Durrell Wildlife Conservation Trust. Dit programma vermindert de koolstof in de atmosfeer door bedreigde ecosystemen die rijk zijn aan dieren in het wild verder te ontwikkelen. 

De investering van Jersey Seafaris in Rewild Carbon is meer dan compenseren van de ecologische voetafdruk. Het doel is ook om ecosystemen te laten herleven. Daarbij hoort het herstellen van soorten.

Meer informatie over de Jersey Seafaris

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Engeland

Lees mijn Tips

alle 36 artikelen over Engeland

Bekijk alle artikelen