Tallinn in Estland: De 5 Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Tallinn

Oude Hanzestad, die op UNESCO-Werelderfgoed lijst staat

Tallinn is de hoofdstad van Estland. Wat niet iedereen weet is dat Talinn een oude Hanzestad is. Om de gehele binnenstad staat een stadsmuur met torentjes, waardoor je je in de middeleeuwen waant.

De stad Tallinn is niet erg bekend als stedentrip. Maar meer en meer mensen ontdekken deze oude stad, die veel weg heeft van een sprookje. Met name door de vele torens, kerken en kastelen is een bezoek al de moeite waard. En het is relatief goedkoop.

De stad is relatief oud. De eerste vermelding stamt uit 1154, maar mogelijk is de stad al veel ouder. Tallinn ligt aan de Finse Golf, op slechts 70 kilometer van Helsinki in Finland.

De oude stad, die Vanalinn wordt genoemd, staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Je kunt nog eenvoudig zien dat het ooit een hanzestad was. Overal zie je nog oude koopmanshuizen en pakhuizen. Die worden omringd door de oude stadsmuur met veel torens met rode daken. Een wandeling door het oude deel is machtig mooi. 

Er waait echter de afgelopen jaren een frisse wind door Tallinn waardoor er steeds meer moderne architectuur bijkomt. Voor de cultuurliefhebber is er genoeg te zien. En het eten en drinken is zeer goedkoop.