blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Santorini

Vulkaaneiland met witte dorpjes en blauwe koepelkerkjes

Santorini is al jaren bekend bij liefhebbers, maar recent heeft het eiland aan populariteit gewonnen door sociale media. Foto’s van de spierwitte dorpjes met her en der een blauw kerkje zijn extreem populair op Instagram en Facebook. Met name bij zonsondergang kun je de schoonheid van het eiland in Griekenland goed zien.

Het is een bijzonder fraai beeld. Door de vroegere vulkanische activiteit kun je hier wandelen langs loodrechte wanden. Waar witte dorpjes met blauwe koepelkerkjes op en in zijn gebouwd. Santorini heeft een opvallend divers landschap. Waardoor veel reizigers verrast worden.

Santorini is niet één eiland, maar zeven

Santorini staat bekend als één eiland, maar het zijn er eigenlijk zeven. Naast Santorini (dat ook bekend staat als Thera) zijn dit: Thirasia, Aspronisi, Paléa Kaméni, Néa Kaméni en op iets meer dan 20 kilometer Christiani. Santorini is het grootst, maar het is zeer de moeite waard om hier ook de andere eilanden te ontdekken.

De laatste jaren zijn ook de andere eilanden populairder geworden. Maar niet zoals Santorini zelf, dat in het hoogseizoen eigenlijk te druk is. Met name de andere eilanden zijn dan ideaal om daar te vertoeven.  Dus ga eiland hoppen als je meer rust en ruimte wilt.

Bij tochten over het eiland zijn rotspartijen te zien die verschillende kleuren hebben, afhankelijk van de metaalsoorten in de grond. Tevens heeft Santorini stranden met zwart, rood en bruin zand alsook stranden met kiezels.

alle 13 artikelen over Griekenland

Bekijk alle artikelen