Waarom moet ik hier heen?

Santorini heeft een divers landschap. Door de vroegere vulkanische activiteit zijn er loodrechte wanden, waar witte dorpjes met blauwe koepelkerkjes op en in zijn gebouwd.

Lokale naam: Σαντορίνη, Engelse naam: Santorini

Santorini is al jaren bekend bij liefhebbers, maar recent heeft het eiland aan populariteit gewonnen door sociale media. Foto’s van de spierwitte dorpjes met her en der een blauw kerkje zijn extreem populair op Instagram en Facebook. Met name bij zonsondergang laat het de schoonheid van het eiland zien.

Niet één eiland, maar zeven

Santorini staat bekend als één eiland, maar het zijn er eigenlijk zeven. Naast Santorini (dat ook bekend staat als Thera) zijn dit: Thirasia, Aspronisi, Paléa Kaméni, Néa Kaméni en op iets meer dan 20 kilometer Christiani. Santorini is het grootst, maar het is zeer de moeite waard om hier ook de andere eilanden te ontdekken.

De laatste jaren zijn ook de andere eilanden populairder geworden. Maar niet zoals Santorini zelf, dat in het hoogseizoen eigenlijk te druk is. Met name de andere eilanden zijn dan ideaal om daar te vertoeven.

Bij tochten over het eiland zijn rotspartijen te zien die verschillende kleuren hebben, afhankelijk van de metaalsoorten in de grond. Tevens heeft Santorini stranden met zwart, rood en bruin zand alsook stranden met kiezels.

Meer informatie: www.visitgreece.gr/santorini

Eilanden