blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Zie het schip op Navagio Beach

Ontdek het schip dat al decennialang op het strand ligt

Navagio Beach op Zakynthos is het meest gefotografeerde strand van Griekenland. Dit komt door de ligging, maar vooral ook door het gestrande schip op het strand. Dit is een plek die je op meerdere manieren kunt beleven. Het strand is sinds een rotsverschuiving in 2018 dicht, maar de wandeling kan nog wel. Dit zijn de beste tips voor je bezoek.

Al jaren ligt een schip te roesten op het strand. Het is een van de bezienswaardigheden van het eiland Zakynthos. Door sociale media is het strand erg populair geworden, alsook erg druk. Met deze tips kun je de meeste toeristen vermijden en het optimale uit je bezoek halen.

Beklimming van de rots

Bijzonder is de beklimming van de naastgelegen heuvel. Die je kunt bereiken via de parkeerplaats boven het strand. Eenmaal helemaal bovenop heb je een heerlijk zicht op de baai, de krijtrotsen, het schip en de zee eromheen. Wat een uniek beeld oplevert.

Het schip op Navagio Beach.

Het schip op het strand

Het schip in het zand heeft een bijzondere geschiedenis. Het is volgens de verhalen een schip van smokkelaars, die probeerden sigaretten te smokkelen van Turkije naar Italië. Het schip liep in oktober 1980 op de klippen in de baai. Het werd achterna gezeten door de Griekse kustwacht. 

In alle haast werd het schip verlaten door de bemanning. Sindsdien ligt het op het strand. En is het door sociale media een icoon geworden. Maar het schip roest snel en zal dus over een aantal jaren verdwenen zijn. Ook is de angst dat het door een storm in zee zal verdwijnen. 

Zonsopgang of zonsondergang?

Navagio Beach is ideaal voor de zonsondergang, als je naar boven bent geklommen. Dan zie je de zon achter het schip in de zee verdwijnen. Neem bijvoorbeeld een drankje en een hapje mee voor een bijzonder diner.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Maar dit is ook een goede plek voor de zonsopgang. Dan valt het eerste licht op het schip en het strand, waardoor het een warme gloed krijgt. Ook ideaal voor foto’s dus. Neem wat te eten en drinken mee en je hebt een uniek ontbijt.

Je kunt goed wandelen rond Navagio Beach.

Strand gesloten sinds 2018

Op 13 september 2018 stortte een stuk rots naar beneden op het strand. Sindsdien is het strand dicht voor dagjesmensen. Een paar toeristen raakten gewond, maar het bleken lichte verwondingen te zijn. Een stuk rots van een steile wand kwam plotseling naar beneden. Sindsdien worden de rotsen geregeld gecheckt door de Griekse overheid.

Zo vermijd je de vele toeristen

Het kan hier in de zomermaanden en weekenden erg druk worden. Vroeg in de ochtend ben je dan nog alleen, maar verder is het erg druk. In het voorjaar (en de winter) is het aanzienlijk rustiger, zowel op het strand als boven op de rotsen.

Hoe kom ik op Navagio Beach?

Navagio Beach op Zakynthos kon je tot 2018 eenvoudig per boot bereiken. En zo het half verroeste schip van dichtbij bekijken. De andere manier is via de parkeerplaats die boven op de rotsen ligt. Alleen kun je dan niet het strand bereiken, maar wel de beroemde foto maken van de rotsen en het schip.

Meer artikelen over de Griekse eilanden