Waarom moet ik hier heen?

Op Navagio Beach op Zakynthos ligt een schip al jaren in het zand. Wat een uniek beeld oplevert. Je kunt de rotsen op klimmen, zodat je een uniek uitzicht krijgt op het schip, het strand, de krijtrotsen en de omgeving.

Hoe kom ik er?

Navagio Beach op Zakynthos kun je eenvoudig per boot bereiken. En zo het half verroeste schip van dichtbij bekijken. Bijzonder is de beklimming van de naastgelegen heuvel. Eenmaal bovenop heb je een heerlijk zicht op de baai, het schip en de omgeving.

Het half vergane schip.
Het half vergane schip.

Zonsopgang of zonsondergang?

Navagio Beach is ideaal voor de zonsondergang, als je naar boven bent geklommen. Dan zie je de zon achter het schip in de zee verdwijnen. Neem bijvoorbeeld een drankje en een hapje mee.
Maar dit is ook een goede plek voor de zonsopgang. Dan valt het eerste licht op het schip en het strand, waardoor het een warme gloed krijgt. Ook ideaal voor foto’s dus.

Zonsondergang Navagio Beach
Zonsondergang Navagio Beach.

Let op!

Het kan hier in de zomermaanden en weekenden erg druk worden. Met name het strand is dan vol met dagjesmensen. Vroeg in de ochtend ben je dan nog alleen, maar verder is het erg druk. In het voorjaar (en de winter) is het aanzienlijk rustiger, zowel op het strand als boven op de rotsen.

Wandelen