Waarom moet ik hier heen?

De Bromo-vulkaan op Java is verreweg de bekendste vulkaan van Indonesië. Met 2.392 meter hoog zeker niet de hoogste, maar wel de mooiste. Met twee andere vulkanen ligt de Bromo in een 'onaardse zandzee' van zo’n 10 kilometer doorsnee.

De wereldberoemde Bromo-vulkaan is één van vijf vulkanen in het Bromo Tengger Semeru National Park. Let wel, de Bromo (zoals hij vaak liefkozend wordt genoemd) is met zijn 2.392 meter niet de hoogste. Hij is wel de meest toegankelijke en dus de meest bekende vulkaan.

De vijf vulkanen in dit deel van Indonesië staan te midden van de Tenggerzandzee, een uitgestrekte zandvlakte. Je hebt hier talloze keuzes voor een wandelexcursie om dit gebied te leren kennen.

Het is al jaren erg populair om de zonsopgang op de Bromo-vulkaan te zien, maar dit kan erg druk worden. Met name in juli en augustus is het erg druk, maar ook in het weekend als veel lokale inwoners ophoog gaan.

Een goed alternatief is de zonsondergang mee te maken bij de Bromo. Ook dit levert bijzondere foto’s op, maar het is wel minder druk. Ook kun je de Bromo-vulkaan overdag beklimmen en dan de kraterrand verkennen. Je ziet de gevaarlijke gassen uit de bodem komen…

Meer informatie: www.indonesia.travel/en/destination/point-of-interest/mount-bromo

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Indonesië, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Vulkanen