Waarom moet ik hier heen?

Bunaken National Park is een beroemd maritiem park in Indonesië. De koraalriffen rond de eilanden vormen een populaire plek om te duiken en te snorkelen. Met meer dan 3.000 soorten vis alsook de dugong, een soort zeekoe, is het een bijzondere plek.

Ten noorden van Sulawesi vind je een van de mooiste duikersparadijzen op aarde; Bunaken Nationaal Park. Een natuurpark, dat is opgericht in 1991. Het bestaat voor meer dan 90 procent uit water. Het heeft slechts 6 eilanden en wordt omgeven door de meest diverse koraalriffen van Indonesië.

Het eiland Bunaken is het grootste eiland van de regio en hier vind je dan ook de meeste restaurants en accommodaties. Hoewel het natuurpark erg populair is valt de enorme toeristenmassa reuze mee.

Een wonderlijke naaktslak.
Een wonderlijke naaktslak. Mindmaker

De wateren in het natuurpark zijn met ruim 1.550 meter erg diep en je kunt er wel tot 40 meter kijken. Het warme water maakt het een fijne plek om te duiken. Er is een grote diversiteit aan onderwaterleven, met zo’n 300 verschillende koraalsoorten en 3.000 vissoorten en schildpadden is er genoeg te zien onderwater.

Ook de eilanden zelf zijn zeker de moeite waard. Je kunt er wandeltochten maken door de mangrovebossen en regenwouden. Waarbij je apen en andere dieren kunt ontmoeten. Ook kun je hier erg goed kajakken en zo de omgeving verkennen.

Helaas is er de laatste jaren nogal wat schade door bijvoorbeeld vissen met dynamiet toegebracht aan het park waardoor deze nog niet op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat vermeld. Door initiatieven om verdere schade te voorkomen staat het park inmiddels wel op de nominatielijst.

Meer informatie: www.bunaken.co.id

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Indonesië, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

DuikenSnorkelen