Kampung Pelangi

Bijzonder; wijk in Indonesië verandert van ghetto naar Instagram-hit

Het kleurrijke dorpje Kampung Pelangi in Indonesië is een heuse hit op Instagram. Door een gesubsidieerde make-over is de sloppenwijk omgetoverd tot de meest kleurrijke wijk van Indonesië. Dit zijn de bezienswaardigheden van Kampung Pelangi. In dit artikel vind je ook informatie over hoe je dit plaatsje kunt bezoeken.

De wijk Kalisari in de stad Kampung Pelangi in Indonesië was een plek waar zelden een toerist kwam. Maar inmiddels is de krottenwijk op het eiland Java een hit op sociale media. En als je hier bent begrijp je waarom.

Ongekend kleurrijke make-over

Door een gesubsidieerde make-over is de sloppenwijk omgetoverd tot de meest kleurrijke wijk van Indonesië. Het past bij deze week aangezien Kampung Pelangi letterlijk Rainbow Village betekent.

De kleurrijke straten van Kampung Pelangi.

Dit opmerkelijke initiatief kwam van de Indonesische overheid. Met als doel de sloppenwijk aantrekkelijker te maken voor toeristen. Waardoor er meer inkomsten gegenereerd konden worden. En het plan heeft succes. Er zijn inmiddels winkeltjes met souvenirs, eettentjes voor een lunch en avondeten en meer.

Hoe kom ik bij Kampung Pelangi?

Kampung Pelangi ligt zo’n 130 kilometer ten noorden van Yogyakarta op het eiland Java. Yogyakarta is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Borobudur en Prambanan.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Indonesië

Lees mijn Tips

alle 19 artikelen over Indonesië

Bekijk alle artikelen