Snorkelen en duiken op Bali

Ontdek de verrassend mooie onderwaterwereld van het eiland

Snorkelen en duiken op Bali is zeer de moeite waard. Het heldere water geeft je goed zicht op het kleurrijke koraal. Waardoor je ook een grote diversiteit aan vissen kunt zien. Dit zijn de beste excursie die je kunt boeken om te snorkelen. Dit zijn de beste plekken om te duiken en snorkelen op Bali. In dit artikel vind je ook populaire, maar ook minder populaire locaties.

De wateren rondom Bali staan bekend als goede snorkel- en duiklocaties. Waarbij je talloze bijzondere dieren kunt tegen komen. Ook geef ik informatie over de dieren die je onderwater kunt zien. Met wat geluk zie je naast veel vissen ook roggen, diverse soorten zeeschildpadden en haaien. Dit zijn de beste locaties om te snorkelen.

Menjangan Island

Anemoonvissen op Menjangan Island bij Bali.

Menjangan Island is beroemd. En dan met name het Marine National park. De naam van dit beschermde natuurgebied zegt het al: Dit is een Marine Park. Waarbij het koraal, alsook de dieren goed worden beschermd. Waardoor je hier een ongekende rijkdom kunt zien.

Tulamben

Tulamben is een andere bekende plek. In het noordoosten van Bali kun je hier het water in, waarbij je zult worden verrast door de rijkdom.

Een duiker bij het koraalrif van Tulamben op Bali.

USS Liberty

Ook kun je duiken naar het beroemde wrak USS Liberty dat bij Tulanbem ligt. Dit Amerikaanse marineschip werd in 1942 door de Japanners getorpedeerd, maar is tegenwoordig een bonte verzameling van koraal, vissen en andere zeedieren. Het wrak ligt zo’n 50 meter van het strand en is vooral bij zonnig weer goed te zien. Je kunt zelfs de vele ornamenten nog herkennen.

Amed

Amed ligt in het noordoosten van Bali. Het is ook een bekende plek, waardoor het hier druk kan worden. maar zodra je het water ingaat zie je waarom dit een goede plek is om te duiken en snorkelen.

Candi Dasa

Candi Dasa is minder bekende bij de toeristen. Maar wel bij de lokale bevolking. Het ligt in het oosten van Bali.

Padang Bai

Ook Padang Bai ligt in het oosten. Ook hier kun je allerlei dieren tegen komen, zowel bij het snorkelen als duiken.

Snorkelen op Bali.

Nusa Penida

Nusa Penida was ooit een geheim, maar dat is lang geleden. Dit geldt ook voor de onderwaterwereld, al komen daar lang niet alle toeristen voor. Waardoor je hier nog relatief rustig het water in kunt.

Nusa Lembongan

Nusa Ceningan ligt in het oosten en behoort ook tot de minder bekende plekken.

Overnachten op Bali

Bali heeft talloze leuke hotels, hostels luxe villa's en vakantiewoningen die je eenvoudig online kunt boeken. Het aanbod is ongekend groot, waardoor de prijze relatief laag zijn. Vul goed je voorkeuren in als je gaat zoeken naar een hotel. Ik kies vaak 'aan het strand', minimale reviewscore van 8 en luxe. Dan zul je vanzelf zien dat je zeer fraaie locaties krijgt om te slapen met een lokale ambiance of genoeg luxe. Wees er wel op tijd bij, vaak worden de hotels prijziger. Al kun je ook goed last-minute boeken merkte ik.

Naar Bali?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips