Waarom moet ik dit doen?

De wateren rondom Bali staan bekend als goede snorkel- en duiklocaties. Waarbij je talloze bijzondere dieren kunt tegen komen. Zoals roggen, zeeschildpadden en haaien...

Snorkelen en duiken op Bali is zeer de moeite waard. Het heldere water geeft je goed zicht op kleurrijk koraal. Waardoor je ook een grote diversiteit aan vissen kunst zien. Zowel snorkelaars als duikers kunnen hier goed terecht.

Beste duik- en snorkelplekken op Bali:

Menjangan Island

Menjangan Island is beroemd. En dan met name het Marine National park. De naanm van dit beschermde natuurgebied zegt het al: Dit is een Marine Park. Waarbij het koraal, alsook de dieren goed worden beschermd. Waardoor je hier een ongekende rijkdom kunt zien.

Tulamben

Tulamben is een andere bekende plek. In het noordoosten van Bali kun je hier het water in, waarbij je zult worden verrast door de rijdom.

Amed

Amed ligt in het noordoosten van Bali. Het is ook een bekende plek, waardoor het hier druk kan worden.

Candi Dasa

Candi Dasa is minder bekende bij de toeristen. Maar wel bij de lokale bevolking. Het ligt in het oosten van Bali.

Padang Bai

Ook Padang Bai ligt in het oosten. Ook hier kun je allerlei dieren tegen komen, zowel bij het snorkelen als duiken.

Nusa Penida

Nusa Penida was lang een geheim, maar dat is lang geleden. Dit geldt ook voor de onderwaterwereld, al komen daar lang niet alle toeristen voor. Waardoor je hier nog relatief rustig het water in kunt.

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan behoort tot de minder bekende plekken. Vraag ter plekke naar de mogelijkheden. Het is hier rustiger met toeristen, dus perfect voor diegene die in een klein groepje op pad wil.

Nusa Ceningan

Nusa Ceningan ligt in het oosten en behoort ook tot de minder bekende plekken.

USS Liberty

Ook kun je duiken naar het beroemde wrak USS Liberty. Dit Amerikaanse marineschip werd in 1942 door de Japanners getorpedeerd, maar is tegenwoordig een bonte verzameling van koraal, vissen en andere zeedieren. Het wrak ligt zo’n 50 meter van het strand en is vooral bij zonnig weer goed te zien. Je kunt zelfs de vele ornamenten nog herkennen.

De Nederlandse Els van der Eijnden heeft onderstaande video gemaakt. Het geeft je een goed beeld wat je kunt verwachten; machtige mantaroggen, adelaarsroggen, zeeschildpadden en veel vissen. Let vooral op het dier aan het einde van de video; een zwemmende zeelelie…

Zo mooi is duiken en snorkelen op Bali:

Beste video duiken Bali
Snorkelen op Bali
Klik op de kaart om in te zoomen

 

Meer informatie: www.atlantis-bali-diving.com

 

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Bali, kun je dit zelf organiseren of een complete (rond)reis boeken. Hieronder mijn tips om je reis te regelen.

 

DuikenSnorkelen