Zoek de verlaten Boeing 737 op Bali

Niemand weet hoe dit vliegtuig in een woonwijk terecht is gekomen

Een Boeing 737 staat op een verlaten plek op Bali. De nieuwste attractie van het eiland is geen strand, geen tempel, geen rijstveld of zonsondergang. Het is een verlaten vliegtuig in een soort afgraving, midden in een woonwijk. 

Wie naar Bali gaat kan een nieuwe attractie op zijn lijstje zetten. In een afgraving blijkt ineens een compleet vliegtuig te staan, maar niemand weet hoe het er komt. Waardoor er allerlei verhalen zijn ontstaan. En jij kunt er naar toe.

Niemand weet hoe het daar is gekomen, hij staat vlakbij een drukke snelweg. Zeker is wel dat hij er al wel een tijdje staat. En als je goed kijkt, zie je nog meer onderdelen liggen in de afgraving.

Wilde verhalen over het vliegtuig op Bali

Het vliegtuig heeft geen kenmerken van een vliegtuigmaatschappij. Ook heeft hij geen registratienummer. Waardoor op het eiland allerlei verhalen rond gaan. 

Bijvoorbeeld dat het een restaurant of hotel moest worden, maar dat het geld op was. Of dat het een geconfisqueerd vliegtuig is dat hier zijn laatste rustplaats heeft. 

Zomaar een vliegtuig op een grasveld op Bali.

Dan nog blijft de grote vraag: Hoe is hij hier gekomen? Je kunt naar binnen, al moet je wel een toegangsbedrag betalen. Zo maar naar binnen kan niet meer, er staat een security officer op wacht.

Overnachten op Bali

Bali heeft talloze leuke hotels, hostels luxe villa's en vakantiewoningen die je eenvoudig online kunt boeken. Het aanbod is ongekend groot, waardoor de prijze relatief laag zijn. Vul goed je voorkeuren in als je gaat zoeken naar een hotel. Ik kies vaak 'aan het strand', minimale reviewscore van 8 en luxe. Dan zul je vanzelf zien dat je zeer fraaie locaties krijgt om te slapen met een lokale ambiance of genoeg luxe. Wees er wel op tijd bij, vaak worden de hotels prijziger. Al kun je ook goed last-minute boeken merkte ik.

Hoe kom ik hier?

Het vliegtuig ligt in het uiterste zuiden van Bali; in zuid-Kuta. En hij is goed op Google Maps te zien. Dan zie je ook hoe vlak het vliegtuig langs een drukke weg ligt. En hoe in de buurt nog meer afgravingen te zien zijn.

Naar Bali?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips