Waarom moet ik hier heen?

Wie naar Bali gaat kan een nieuwe attractie op zijn lijstje zetten. In een afgraving blijkt ineens een compleet vliegtuig te staan, maar niemand weet hoe het er komt. Waardoor er allerlei verhalen zijn ontstaan. En jij kunt er naar toe.

Een Boeing 737 op een verlaten plek op Bali. De nieuwste attractie van het eiland is geen strand, geen tempel, geen rijstveld of zonsondergang. Het is een verlaten vliegtuig in een soort afgraving, midden in een woonwijk.

Niemand weet hoe het daar is gekomen, hij staat vlakbij een drukke snelweg. Zeker is wel dat hij er al wel een tijdje staat. En als je goed kijkt, zie je nog meer onderdelen liggen in de afgraving.

Verlaten vliegtuig op Bali

Het vliegtuig heeft geen kenmerken van een vliegtuigmaatschappij. Ook heeft hij geen registratienummer. Waardoor op het eiland allerlei verhalen rond gaan.

Bijvoorbeeld dat het een restaurant of hotel moest worden, maar dat het geld op was. Of dat het een geconfisqueerd vliegtuig is dat hier zijn laatste rustplaats heeft.

Vliegtuig-bali-mysterie

Dan nog blijft de grote vraag: Hoe is hij hier gekomen? Je kunt naar binnen, al moet je wel een toegangsbedrag betalen. Zo maar naar binnen kan niet meer, er staat een ‘security officer’ op wacht.

Hoe kom ik hier?

Het vliegtuig ligt in het uiterste zuiden van Bali; in zuid-Kuta. En hij is goed op Google Maps te zien. Dan zie je ook hoe vlak het vliegtuig langs een drukke weg ligt. En hoe in de buurt nog meer afgravingen te zien zijn.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Bali, kun je dit zelf organiseren of een complete (rond)reis boeken. Hieronder mijn tips om je reis te regelen.

vliegtuigen