Lucca

Fraaie en geheel ommuurde stad in Italië

De stad Lucca in Italië is ideaal om zelf te verkennen. De fiets- en wandelpaden op de vier kilometer lange muur en het uitzicht over de omgeving maken de stadsmuren wereldberoemd. Hier zijn 10 bezienswaardigheden die je niet mag missen als je Lucca bezoekt.

Lucca is een geheel ommuurde stad, met een geheel eigen karakter. Dit is een heerlijke stad om rond te dwalen. Dit kan te voet of op de fiets. Het compacte formaat van de stad maakt het gemakkelijk om alles te voet  te ontdekken. Ik liep op mijn gemak rond om te genieten van de geschiedenis en cultuur en de typische Italiaanse sfeer.

Stadsmuren van Lucca

De stadsmuur is goed bewaard gebleven, net als veel huizen. De huidige stadsmuur is volgens archeologen gebouwd tussen 1504 en 1645. Hij werd gebouwd om de stad te verdedigen tegen aanvallen van het nabijgelegen Florence. Je kunt op je gemak wandelen en fietsen langs de oude stadsmuren. Ook geven ze een uniek perspectief op de stad, met een fraai uitzicht op de daken en het omliggende platteland.

Kathedraal van Lucca

De Kathedraal van Lucca.

Je ziet deze wereldberoemde kerk vanzelf. De kathedraal van Lucca is gewijd aan St. Martin. Het is een architectonisch juweeltje en absoluut een bezoek waard. Bewonder de  imposante gevel en stap naar binnen om de rijkelijk versierde interieurs te bewonderen. De Volto Santo is een houten kruisbeeld met een fascinerende legende, vraag er naar.

Torre Guinigi

De Torre Guinigi is een 40 meter hoge toren die je kunt beklimmen. Tussen de eikenbomen krijg je een panoramisch uitzicht over de stad. De toren is een symbool van de stad, je zult al snel begrijpen waarom.

Piazza Napoleon

Dit grote plein, ook wel bekend als Piazza Grande, is vernoemd naar Napoleon Bonaparte. Er zijn het hele jaar door verschillende evenementen en concerten. Het plein wordt omgeven door elegante gebouwen, waaronder het Palazzo Ducale. Het is leuk om het plein en de omgeving om te verkennen.

Basilica di San Frediano

Deze indrukwekkende romaanse kerk heeft een prachtige mozaïekgevel die de hemelvaart van Christus uitbeeldt. Stap binnen om het rijke interieur en de mozaïeken in Byzantijnse stijl te bewonderen.

Piazza dell'Anfiteatro

Het Piazza dell'Anfiteatro in Lucca.

Dit pittoreske plein was ooit een Romeins amfitheater en heeft zijn elliptische vorm behouden. Tegenwoordig is het een levendig centrum met cafés, winkels en restaurants. Geniet van de levendige sfeer en proef het lokale eten.

Via Fillungo

Via Fillungo is de belangrijkste winkelstraat van Lucca. Je vindt hier elegante boetieks, cafés en ambachtelijke winkels. Maak een  wandeling door deze charmante straat en ga lekker shoppen.

Palazzo Pfanne

Bezoek dit 17e-eeuwse paleis met zijn prachtige tuinen en kamers met fresco's. De tuinen bieden een rustig toevluchtsoord met beelden, fonteinen en perfect onderhouden heggen.

Casa di Puccini

Dit is het geboortehuis van de beroemde componist Giacomo Puccini. In zijn voormalige huis is memorabilia, artefacten en persoonlijke bezittingen van de componist te zien. Ook krijg je inzicht in zijn leven en werk.

San Michele in Foro

Deze romaanse kerk staat op de plaats van het oude Romeinse forum. Bewonder de fraaie gevel, binnenin zie je diverse kunstwerken en glas-in-loodramen.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Bagni di Lucca

De Bagni de Lucca op een zonnige dag.

Bagni di Lucca is een gemeente in de buurt van Lucca. Het is eigenlijk een verzameling van vele middeleeuwse dorpjes, die liggen in de groene vallei langs de rivier de Lima. Ze liggen aan de voet van de Appenijnse Alpen. Er wonen meer dan 6.000 mensen, in een gebied dat net zo groot is als de provincie Utrecht.

Overnachten in Lucca

De stad is een parel in de regio. Overdag is het erg druk met bezoekers, maar in de avond keert de rust weer. Het is slim om minimaal een nachten te verblijven in Lucca. Je vindt hier veel kleine hotels, hostels, vakantiehuizen en appartementen. Wees er wel op tijd bij, veel hotels zijn volgeboekt in de zomer. 

Hoe kom ik er?

Lucca ligt in het noorden van Toscane; op ongeveer 20 kilometer van de Toren van Pisa en 50 kilometer van Florence. Je kunt deze steden dus goed combineren met een bezoek.

Meer artikelen over Toscane