Waarom moet ik hier heen?

Je kunt Jerash eenvoudig bezoeken. Dit kan alleen maar ook met een gids. Als je alleen gaat kun je alles ontdekken, maar met gids leer je veel meer over deze historische stad.

Jerash is een historische stad in Jordanië. Het is uitgeroepen tot Werelderfgoed door UNESCO. Als je hier loopt begrijp je al snel waarom. Je vindt in Jerash overblijfselen uit de Romeinse, Griekse en Byzantijnse geschiedenis. Met tempels, veel zuilen en talloze andere bezienswaardigheden.

Cardo Maximus

Cardo Maximus is de imposante hoofdstraat van Jerash. En je zult hem al snel zien als je de ruïnes bezoekt. Let vooral op het wonderlijke hippodroom, de diverse amfitheaters, maar ook kerken en veel meer.

Jerash in Jordanië.
Jerash in Jordanië.

Tempel van Artemis

Het meest bijzonder is de Tempel van Artemis. Dit was een immens bouwwerk van 161 bij 120 meter. Door aardbevingen is de tempel bijna verdwenen, op de zuilen rij na. Je kunt vanaf de heuvel mijlenver kijken over de omgeving. Ook de Tempel van Zeus is de moeite waard.

Jerash bezoeken

Neem de tijd voor je trip naar Jerash. En plan deze goed, zodat je het optimale er uit haalt. Ga bijvoorbeeld vroeg op pad, wanneer het licht zacht is voor foto’s. Of loop hier juist tegen het vallen van de avond rond met de laatste zonnestralen.

Corno’s reistips:

Als je door Jordanië wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.