Waarom moet ik hier heen?

Het Dana Natuurreservaat is een heerlijke groene oase om te bezoeken. Waar je wandelpaden vindt, maar ook veel dieren die hier leven. Neem de tijd voor deze heerlijke plek.

Het Dana Natuurreservaat is een bijzondere plek in Jordanië. Het dorpje Dana ligt op de punt van een klif die uitkijkt over het opmerkelijk groene natuurreservaat.

Het Dana Biosphere Reserve, zoals het vaak wordt genoemd, is een immense oase. Het ligt in het hart van Jordanië. Het is tevens het grootste beschermde natuurgebied in het land. Dana is koeler en een heerlijke plek om te overnachten. Dit kan met name in en rond Dana Village. Een van de meest bijzondere accommodaties vormen de tenten.

Dana Village

Het stadje Dana Village in Jordanië.
Het stadje Dana Village in Jordanië.

Dana Village is het stadje waar je goed kunt overnachten. En vanuit hier diverse excursies kunt maken. Deze plek is heerlijk als de avond valt. En vroeg in de ochtend als de zon opkomt.

Wandelen in Dana Natuurreservaat

Je kunt in Dana diverse wandelingen maken. Vanuit de stad Dana kun je goed wandelen. Er is onder meer een tocht de kloof in die van Dana naar Petra loopt. Vraag ter plekke naar de mogelijkheden. Hou er wel rekening mee dat het rond het middaguur erg warm kan worden. Ga dus vroeg op pad. Dan heb je ook de meeste kans om dieren te zien.

Slapen in tenten in Dana Biosphere Reserve.
Slapen in tenten in Dana Biosphere Reserve.

Dieren in het Dana Natuurreservaat

Waarbij je diverse bijzondere dieren kunt tegen komen. Je hebt kans diverse wilde dieren te ontmoeten. Zoals de Nubische steenbok en de relatief onbekende Syrische serin. Maar hier leeft ook de woestijnkat, de Arabische wolf en veel vogels. Al is de kans minimaal. Maar hou je ogen open.

Corno’s reistips:

Als je door Jordanië wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.