Waarom moet ik hier heen?

Little Petra is letterlijk een kleinere versie van Petra. Maar wie echt wil begrijpen hoe de Nabateeërs leefden moet hier ook naar toe. En je vindt hier fresco's, wat in Petra niet zo is.

Lokale naam: Al Beidha

Weinig toeristen gaan naar ‘Little Petra’, maar wie een compleet beeld wil krijgen van het gebied kan deze kleine nederzetting niet laten liggen. Het lijkt op zijn grote broer, maar kent minder monumentale gebouwen. Al is de stijl van de Nabateeërs er goed te zien.

'Little Petra' lijkt op zijn broertje.
‘Little Petra’ lijkt op zijn broertje. Shannon Hobbs

Net als in Petra fungeert een smalle kloof, van zo’n 325 meter, als toegang tot het dorp. Via trappen kun je omhoog klimmen, waarna je uitzicht hebt over de omringende woestijn. De gebouwen zijn niet zo rijk gedecoreerd als in Petra. Maar hier zijn wel aan het plafond van sommige gebouwen fresco’s te zien, wat bij Petra niet zo is.

Ook hier vind je huizen, tempels, graven, een klooster, waterkanalen en opslagplaatsen voor water. Daarnaast zijn er stallen zichtbaar, grafplaatsen en in de muur uitgehakte bedden voor de bewoners te vinden. Een heerlijke plek om rond te dwalen.

Hoe kom ik er?

Een bezoek is niet moeilijk, het ligt op slechts enkele kilometers van Petra. Let ook hier op hoe dit stadje veilig in de rotsen ligt. Je kunt hier heerlijk dwalen tussen de gebouwen. Vraag ter plekke naar de mogelijkheden om ‘Little Petra’ te bezoeken.

Corno’s reistips:

Een bezoek aan Petra wordt vaak gecombineerd met een rondreis door Jordanië. Hieronder mijn tips om je reis naar Petra te regelen.

Nabateeërs