Zee-Orgel van Zadar in Kroatië: De zee maakt muziek - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Zee-Orgel van Zadar

Uniek kunstwerk in Kroatië dat muziek maakt

1,187

TOP 1.687

Een zee-orgel. Zo kun je dit kunstwerk in Zadar in Kroatië het best omschrijven. De golven van de zee zorgen voor muziek in dit unieke project van architect Nikola Basic.

Als je over de promenade loopt hoor je ineens muziek. Golven komen via een ingenieus systeem binnen en maken zo geluid. Het vernieuwende project van architect Nikola Basic heeft diverse prijzen gewonnen.

Het Zee-orgel van Zadar.

Het zee-orgel van Zadar is maar liefst 70 meter lang en klinkt heel bijzonder. En op elk moment van de dag anders, omdat de golfslag verandert. Het is een ideale plek voor een zonsondergang; met unieke livemuziek dus en een drankje bijvoorbeeld.

Plitvice meren

Plitvice meren
De Plitvice meren zijn magisch. Het is een heerlijke benaming voor de 90 watervallen en 16 meren in het Plitvice Nationaal Park in Kroatië. En de watervallen zijn niet alleen mooi, maar ook bijzonder. De ondergrond bestaat namelijk uit travertijn, een opvallend wit gesteente van kalk. Dit is wildernis in Kroatië en het thuis van Europese wolf en bruine beer. Als mens ben je te gast.
Lees verder

alle 11 artikelen over Kroatië

Bekijk alle artikelen

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.