Kuala Lumpur

De 'Big Apple' van Maleisie heeft het allemaal

Kuala Lumpur is voor velen de eerste kennismaking met Maleisië. Deze stad is zeer de moeite waard. Door de heerlijke Maleisische keuken, de chaos en veel meer.


Deze grote stad is leuk voor meerdere dagen. Door de wolkenkrabbers, taxi’s en hippe bars, waan je je in New York. Kuala Lumpur is de Big Apple van Maleisië. Een mix van innovatie en kneuterigheid ineen; de stad heeft het allemaal.

De hoofdstad is vaak het vertrekpunt voor de populaire rondreis door West-Maleisië. Ik ben er meerdere keren geweest, waarbij ik diverse excursies heb gedaan. Dit zijn de bezienswaardigheden voor minimaal een dag in Kuala Lumpur.

Petronas Twin Towers

Zo ziet Twin Towers in Kuala Lumpur er uit als je naar binnen gaat.

De Twin Towers van Kuala Lumpur is wereldberoemd. Toen het open ging in 1998 waren de Twin Towers het hoogste gebouw ter wereld. De torens zijn 452 meter hoog, zonder de antenne is het 378 meter. Als je door de stad reist zie je ze geregeld opduiken aan de horizon.

Als je de torens bezoekt zie je vanzelf Suria KLCC. Dit is een populair winkelcentrum in het laagste deel van de torens. Maar je kunt ook de torens in.

Sky Bridge en observatieplatform

Het uitzicht van Twin Towers op een van de torens.

In de Twin Towers heb je op diverse plekken een heerlijk uitzicht op Kuala Lumpur. Je kunt hier een tour boeken waarbij je onder meer naar de Sky Bridge gaat. Vanwaar je een gaaf uitzicht hebt. Ook is er een observatieplatform. Bij mooi weer heb je een heerlijk uitzicht over Kuala Lumpur en omgeving.

Thean Hou tempel

De Thean Hou tempel in Kuala Lumpur.

De Thean Hou tempel is een belangrijke attractie in Kuala Lumpur. Deze Chinese tempel is immens; hij heeft een oppervlakte van 6760 m3. Hij is vrij jong. Deze tempel werd in 1987 voltooid. Je kunt hem zowel overdag als in de avond bezoeken. In de avond is hij verlicht, wat een extra dimensie geeft. 

Het Street Food van Jalan Latan

Jalan Latan is een wijk dat beroemd is vanwege het Street Food. Je vindt hier met name in de avond talloze kraampjes met eten. Lekker ruikende saté kramen overheersen in het straatbeeld. Waarbij je allerhande satéstokjes kunt kopen. Zoals saté van kip, van visballetjes, kreeft, varkenshuid met honing, surimi, tofu. Maar ook van groenten als broccoli bijvoorbeeld. 

Je saté kan op het vuur voor je klaar worden gemaakt. Maar dit kan ook in heet water worden klaar gemaakt. Probeer beiden, de smaken zijn behoorlijk verschillend. Je krijgt er satésaus, zoetzure saus of pittige chilisaus bij.

De Satay Celup in China Town in Kuala Lumpur. ©Corno van den Berg

China Town

China Town is volgens kenners net zo goed als het toeristische Jalan Latan. En veel goedkoper om te eten bijvoorbeeld. Een van de lekkere gerechten hier is Nasi Lemak. Dit is het nationale gerecht. Je krijgt gekookte rijst in kokosmelk met een pittige kippenbout of lamscurry. Daarbij zie je gebrande pinda’s op je bord, een gebakken ei, komkommer en traditionele chilisaus. Het is eigenlijk gerecht, maar kan ook zeer goed als lunch.

Tussenstop in Kuala Lumpur?

Deze wereldstad is ook populair als tussenstop voor wie op doorreis is naar Australië en Nieuw-Zeeland. Waarbij het echt niet erg is om hier een dag door te brengen. Steker nog, ik kan het alleen maar aanraden.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Maleisië

Lees mijn Tips

alle 6 artikelen over Maleisië

Bekijk alle artikelen