Cabo San Lucas

Uiterste puntje van Baja California

Cabo San Lucas is het uiterste puntje van Baja California. Dit schiereiland ligt in het westen van Mexico. Het is voor veel reizigers een van de hoogtepunten van hun reis. Als je hier rond reist merk je het snel genoeg. Cabo San Lucas is vooral bekend vanwege de stranden. En door de wonderlijke rotsformatie in het uiterste zuiden. Hij wordt El Arco genoemd en is onder meer met een boot te bezoeken. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden om te ontdekken in Cabo San Lucas.

De boog van Cabo San Lucas

El Arco, ook bekend als The Arch, is een passend einde aan de bekende Baja California. Je kunt deze rotspartij eenvoudig bezoeken met een bootje. Vraag ter plekke naar de mogelijkheden voor deze excursie.

Tegen zonsondergang heb je het mooiste licht voor foto’s. Let op de diverse vogels die leven op de rotsen. Bij eb kun je tot dichtbij de boog lopen. Ook dit levert fraaie foto’s op. Waarbij je dus zand ziet voor de poort.

Lovers Beach

Lovers Beach in Cabo San Lucas.

Het bekende Lovers Beach is een uniek strand dat ligt aan de Golf van California. Naast Lovers Beach is er Haters Beach. Dat ligt aan de Grote Oceaan en is vele malen groter. Daarnaast is het er ook veel ruiger. Zo ruig dat je er niet mag zwemmen. Vandaar de naam.

Lovers Beach is kleiner en perfect om te relaxen. Het is ook veel mooier voor foto’s. Je zult het zien als je hier bent.

Lekker eten in Cabo San Lucas

Het zal je niet verwonderen dat Cabo San Lucas een heerlijke mix van de traditionele Mexicaanse keuken biedt in combinatie met vis en zeevruchten. De vistaco’s hier zijn wereldberoemd. Ook de tortilla’s met gebakken vis, kool en guacamole zijn smullen. Ook kun je diverse gerechten met garnalen krijgen. 

Proef daarnaast Licor de Damiana, dat van origine uit Baja California komt. En je in Cabo San Lucas overal kunt krijgen. De likeur wordt gemaakt van de Damiana plant, die familie is van de passiebloem. Aan de likeur wordt suiker en water toegevoegd. Het is vooral lekker bij een zonsondergang op Cabo San Lucas. 

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Mexico

Lees mijn Tips

alle 31 artikelen over Mexico

Bekijk alle artikelen